5 criterii de care să ţii cont atunci când alegi grădiniţa copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea grădiniţei copilului nu este tocmai cea mai simplă decizie din viaţa părinţilor. Pentru copil, grădiniţa este un început în educaţie, precum şi o ocazie minunată de a explora un nou mediu care îi va afecta în mod semnificativ succesul său pe băncile şcolii, dar şi în viaţă. Iată cum alegerea grădiniţei potrivite este o decizie crucială pe care părinţii trebuie să o facă pentru copiii lor.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm cinci criterii care vă pot fi de mare ajutor atunci când sunteţi în căutarea grădiniţei ideale pentru copilul dumneavoastră.

  1. Alegeţi între o grădiniţă privată şi o grădiniţă publică. Alegerea între o educaţie privată şi o educaţie publică face întotdeauna parte din procesul decizional. După cum foarte bine ştiţi deja, ceea ce diferenţiază învăţământul privat de învăţământul public este faptul că o instituţie privată îşi desfăşoară activitatea din fonduri proprii care îi oferă independenţă şi care îi permite să adopte propriile reglementări şi procese birocratice. Ca urmare, o grădiniţă privată, aşa cum este şi Grădiniţa Kinderstar, este mai flexibilă şi mai capabilă să ofere programe specializate şi un curriculum avansat şi poate să răspundă în mod substanţial la solicitările părinţilor şi nevoile copiilor. Cu alte cuvinte, o grădiniţă privată oferă celor mici mai multe oportunităţi de a-şi dezvolta abilităţile critice academice şi de viaţă, ajutându-i să înveţe şi să se dezvolte armonios pe parcursul acestor importanţi ani de formare.
  2. Obţineţi recomandări de la prieteni. Pentru foarte mulţi părinţi, este important ca grădiniţa să fie situată cât mai convenabil, fie în apropiere de casă, fie în apropiere de locul de muncă şi, totodată, să asigure siguranţa copilului. Cele mai multe grădiniţe deţin site-uri web care oferă informaţii despre adresa lor şi alte date de contact, despre serviciile pe care le oferă, despre curriculum, politici şi alte proceduri. Indicat este şi să vă întrebaţi prietenii, vecinii şi alţi părinţi despre propriile experienţe şi recomandări, astfel încât să puteţi obţine un punct de vedere parental în legătură cu programul educaţional al unei grădiniţe.
  3. Vizitaţi grădiniţa care vă interesează şi unde vă gândiţi să vă înscrieţi copilul. Poate fi necesar să programaţi o întâlnire pentru a vă asigura că grădiniţa vă poate găzdui în timpul programului cu copii. Un indiciu care vă arată că o grădiniţă oferă un program pe placul copiilor este tocmai starea de spirit pozitivă în sala de clasă. Copiii care sunt fericiţi şi proactivi au, în general, profesori dedicaţi, care le oferă protecţie, susţinere şi care îi încurajează să participe şi să se implice în activităţi de clasă. Aflaţi care este capacitatea clasei şi asiguraţi-vă că raportul copil-educator este potrivit pentru învăţarea optimă.
  4. Adresaţi întrebări. Dacă veţi avea prilejul să vizitaţi o anumită grădiniţă, foarte util ar fi să pregătiţi o listă de întrebari. În afară de curriculum, puteţi întreba care sunt politicile şi procedurile academice şi disciplinare ale şcolii, ce activităţi opţionale se desfăşoară, ce facilităţi de agrement sunt disponibile şi care sunt evenimentele şi activităţile recreaţionale care pot afecta dezvoltarea generală a copilului atât din punct de vedere fizic, cât şi psihologic. Obţinând răspunsurile la aceste întrebări, puteţi să vă formulaţi o idee despre cum va decurge ziua copilului la grădiniţă şi cum programul său va afecta stilul de viaţă actual al întregii famili.
  5. Analizaţi programul zilnic al grădiniţei şi activităţile recreaţionale extra-currriculare. Grădiniţa ideală este cea care răspunde la nevoile copiilor de a se mişca, de a explora şi de a-şi dezvolta creativitatea, atât în sala de clasă, cât şi în afara sălii de clasă. Jocurile şi activităţile în aer liber sunt esenţiale pentru dezvoltarea copilului mai ales la vârsta grădiniţei, aşa că cel mai recomandat ar fi să alegeţi o grădiniţă care oferă cel puţin o oră pe zi de program nestructurat, dar monitorizat. Foarte multe grădiniţe, în special cele private, aşa cum este Grădiniţa Kinderstar, organizează activităţi recreaţionale opţionale, care pot contribui semnificativ la experienţa de ansamblu a copilului.

În concluzie, alegerea celui mai bun mediu de grădiniţă pentru copilul dumneavoastră necesită o analiză atentă. Pentru că preferabil ar fi să luaţi această decizie doar o singură dată, ţineţi cont de toate aceste criterii pentru a face cea mai inspirată alegere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *