Vrei să știi cum să îți ajuți copilul să fie productiv la școală?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultimii ani, s-a pus tot mai mult accentul pe faptul că un copil are rezultate mai bune la școală dacă părinții îl ajută în rezolvarea sarcinilor zilnice. Prin urmare, adulții trebuie să-i acorde elevului toată atenția de care acesta are nevoie, mai ales că succesul pe care cel mic îl obține la școală are un impact deosebit asupra vieții sale. Activitatea școlară este unul dintre factorii care influențează stima de sine a copilului, precum și alegerile pe care le va face mai târziu.

Dacă îți dorești ca școlarul tău să-și descopere adevăratul potențial și să aibă parte doar de reușite, iată cum îl poți ghida:

Ajută-l la lecții

Atunci când copilul tău are nevoie de anumite produse utile la școală, nu uita că găsești ghiozdane la CLB, precum și o mulțime de instrumente de scris, toate de cea mai bună calitate. Ei bine, pe lângă toate lucrurile materiale, elevii au nevoie și de ajutor, mai ales că temele pot deveni o adevărată provocare uneori. Exercițiile nu sunt întotdeauna ușor de rezolvat, iar cei mici încearcă adesea să se sustragă de la lecții. Recomandat este să stabiliți împreună un orar al temelor pe care să-l respectați de fiecare dată când cel mic are diverse sarcini școlare de rezolvat.

Oferă-i susținere morală

Modul în care sunt lăudate eforturile și reușitele copiilor influențează considerabil rezultatele lor școlare, iar acest lucru a fost demonstrat prin numeroase studii. Elevii au nevoie de comunicare, de atenție, de sfaturi, de încurajare și de recunoașterea meritelor – altfel spus, dacă vei aprecia munca micuțului tău, el va continua în același ritm. Nu îl presa să ia doar note mari, ci impulsionează-l să asimileze cunoștințe și să nu se dea bătut când întâmpină dificultăți.

Respectă-i stilul de învățare

Copilul tău te pot surprinde întotdeauna cu ideile lui, însă nu trebuie să-i atragi atenția dacă, de exemplu, preferă să învețe cu muzica în surdină. Respectă-i stilul de a învăța și ajută-l în acest sens, mai ales că, potrivit cercetătorilor, există mai multe modalități prin care elevii își pot însuși noțiunile școlare, și anume muzicală, corporală, logică-matematică, spațială, lingvistică, interpersonală, naturalistă și intrapersonală.

Stabilește un program de somn

Odihna insuficientă poate afecta serios performanțele școlare ale copiilor. Studiile au demonstrat că o singură oră de somn pierdută poate diminua considerabil abilitățile cognitive ale celor mici. Așadar, asigură-te că micuțul tău are un program regulat de somn, de 8-9 ore în fiecare noapte, de preferat în intervalul 22.00 – 7.00. În plus, evită să-l lași să se uite la televizor sau să folosească telefonul și calculatorul înainte de culcare, pentru că acest lucru îi va afecta somnul.

Îndepărtează factorii perturbatori

Atunci când copilul tău învață, ai grijă ca nimic să nu-i distragă atenția de la teme. În acest sens, televizorul, calculatorul și telefonul trebuie închise, pentru că e necesar ca atmosfera casnică să fie liniștită și să nu existe situații stresante care să-i afecteze activitatea școlară.

Oferă-i o alimentație echilibrată

Fructele, legumele, cerealele integrale, produsele lactate, carnea și peștele sunt alimente esențiale pentru o alimentație echilibrată. Ai grijă ca micuțul tău să se hrănească sănătos, diversificat, cu alimente și preparate cât mai naturale, care să-i asigure toți nutrienții de care are nevoie. Nu uita că o alimentație corespunzătoare poate îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Fără doar și poate, toți părinții vor ce este mai bun pentru micuții lor, însă asta înseamnă să-i ajute prin puterea exemplului și să-i susțină indiferent de situație.

Sursă foto: https://image.freepik.com/free-photo/drawing-by-desk_1098-14686.jpg

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *