Rolul părinților în creșterea unui copil puternic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu creștem copiii pentru a-i pregăti pentru copilărie, îi pregătim pentru maturitate. Luăm anumite decizii pentru a ne educa copiii și pe baza acestora, copiii înțeleg ce fel de comportament este normal, își întăresc obiceiurile și comportamentul care le rămân la vârsta adultă. Desigur, le dorim numai bine copiilor, vrem ca ei să ducă o viață fericită, să poată depăși toate dificultățile maturității sau pur și simplu să se descurce mai bine la școală.

De ce merită să le arătăm copiilor ce simțim?

Adesea, maturii evită să plângă în fața copiilor lor. Adevărul este că dacă o faci, îi vei arăta copilului că este firesc să-și exprime emoțiile, iar lacrimile te ajută să ameliorezi tristețea. Copilul va înțelege că nu este nevoie să ascundă sentimentele care îl împiedică să se simtă bine și va fi mai deschis atât în relațiile actuale, cu părinții, cât și atunci când va crește mare.

Putem ajuta cel mai bine copiii atunci când le arătăm un exemplu, cu ajutorul anumitor acțiuni pe care le întreprindeți în prezența copilului dumneavoastră, îl puteți crește pentru a avea succes și bine adaptat pentru maturitate. Lăsați-vă copiii să vă vadă și să ia un exemplu de la voi. Mulți părinți încearcă să nu-i arate copilului că se confruntă cu dificultăți, pentru a nu părea slabi în ochii lor, dar este mult mai important să îi arăți copilului cum faci față dificultăților. Lăsați copiii să vadă cum nu renunțați, cât de mult lucrați pentru a rezolva o problemă și cum cereți ajutor.

Incursiunea în lumea care ne înconjoară

Copilul nu ar trebui să creadă că totul și lumea întreagă se învârte în jurul lui și ar trebui să-i arătați un exemplu în acest sens. Oferă-te voluntar și fă fapte bune! Una dintre cele mai eficiente modalități prin care copilul tău va avea ocazia să se simtă important este dacă îi vei oferi oportunitatea să ajute pe cineva sau să se implice într-o cauză comunitară. Arătați-i prin propriul exemplu că lumea din jurul său este mai importantă decât motivele egoiste la care suntem părtași fiecare.

De asemenea, este bine dacă bunăstarea familiei dvs. vă permite să nu vă faceți griji cu privire la cheltuielile financiare. Cu toate acestea, poate fi util să implicați copilul în discuția despre cumpărături. Cu cât faceți acest lucru mai repede, cu atât copilul va înțelege mai repede cât costă lucrurile și va învăța să țină cont de faptul că orice resursă financiară trebuie gestionată corect.

Este nevoie de mult timp pentru a dobândi cunoștințe noi. Înțelegerea acestui lucru va fi foarte utilă pentru un copil la vârsta adultă. El trebuie să fie suficient de flexibil emoțional pentru a învăța ceva nou. În primul rând, arată-i un exemplu. De exemplu, un copil este mai interesat să citească atunci când își vede părinții citind. Totuși, realistic vorbind, din cauza preocupărilor cotidiene este firesc să nu aveți mereu suficient timp pentru a învăța copilul prin propriul exemplu sau prin utilizarea unor metode mai ingenioase. Prima grădiniță online din România vine să sprijine părinții care înțeleg că cea mai bună investiție este în educația copiilor, printr-un program online, care se desfășoară în confortul unui mediu cunoscut de copil. Cei mici pot parcurge materialele video de la prima grădiniță online din România în ritmul propriu, în funcție de nevoile și interesele individuale.

De ce trebuie să fim buni cu noi înșine?

Cercetările arată că micuții a căror stimă de sine se bazează pe aprobarea altora sunt mai predispuși să dezvolte probleme psihologice. În schimb, copiii a căror stimă de sine este legată de valori intrinseci se descurcă mai bine la școală, consumă alcool sau droguri mai rar și suferă mai rar de tulburări alimentare.

Lumea din jurul nostru este plină de multe amenințări la adresa stimei de sine a copilului. Prin urmare, ar trebui să-l învățați să fie bun cu el însuși și să se ierte pentru slăbiciuni minore. Acest lucru poate fi o provocare, mai ales dacă aveți cerințe mari de la copil. Cu toate acestea, acest lucru poate fi de mare ajutor pentru copil în viitor, când va fi nevoit să accepte și eșecurile, nu doar câștigurile. Un copil puternic este un copil care a învățat că viața nu este doar despre cine este primul, ci despre capacitatea de a te adapta unui mediu nou, indiferent de situație.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *