Importanța educației primite în familie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De expresia ”cei 7 ani de acasă” a auzit toată lumea și, în ultima perioadă este folosită tot mai des, în special în sens negativ. Dar contează sau nu educația primită acasă de un copil? Toată lumea spune că da, însă părinții sunt efectiv speriați de această responsabilitate, pentru că nu știu cum să procedeze pentru a-l crește corect pe cel mic. Înainte să intrați în panică, liniștiți-vă, nu sunteți singurii în situația asta. Rețineți doar că fiecare copil este unic, așa că trebuie să încercați să vă implicați în educația lui în așa fel încât să existe un echilibru între regulile de bun-simț care trebuie respectate și personalitatea celui mic.

Importanta educatiei primite in familieSpecialiștii sunt cu toții de acord că educaţia de acasă este un process care nu se încheie niciodată, dar care trebuie să țină cont de etapele de dezvoltare ale copilului. Aceștia mai sunt de părere că părinții, iar nu cadrele didactice ar trebui să fie cei care-i explică acestuia ce îi este permis sau nu să facă, să impună niște reguli clare și realiste care trebuie respectate, și care sunt consecințele nerespectării regulilor. Și, dacă vă doriți să reușiți, este important ca ambii părinți să fie consecvenți în educarea celui mic. De asemenea, aveți grijă să nu cădeți și în cealaltă extremă și să fiți prea dur și să taxați exemplat și greșelile involuntare. Cuvântul după care trebuie să vă ghidați în educația celui mic este ”echilibru” ș, cu puțin efort, veți reuși.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *