De ce acomodarea pentru copii și părinți este mai ușoară la grădinița Kinderstar?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mersul la grădiniță poate fi o adevărată provocare atât pentru copii, cât și pentru părinți, separarea fiind deseori dureroasă, cu multe țipete și lacrimi. Unii specialiști susțin că acomodarea copiilor la grădiniță începe chiar cu acomodarea părinților, pentru că durerea separării și îngrijorarea sunt trăite mult mai intens de către aceștia din urmă care trebuie să învețe de timpuriu cum să lucreze cu propriile emoții și sentimente. Mai mult decât atât, procesul de adaptare poate să difere de la un copil la altul. S-ar putea să te pregătești pentru o primă săptămână de foc și de fapt cel mic să fie încântat de mediul pe care îl găsește la grădiniță și să se împrietenească repede cu ceilalți copii. Și pot exista situații în care copilul are nevoie de o perioadă chiar și de 1-2 luni pentru a se obișnui cu acest mediu nou.

Grădinița în sine are și ea un rol important în procesul de acomodare. La Kinderstar, copiii nu întâmpină dificultăți foarte mari de adaptare pentru că de la primul pas pe care îl fac în curtea grădiniței, se vor simți în largul lor și vor dori să se bucure de spațiul de joacă și de activitățile pregătite de către educatori.

Acomodarea pentru copii la Kinderstar – comunicare și jocuri interactive

Copiii se acomodează mult mai ușor în locuri care le dau sentimentul de acasă și îi fac să se simtă în siguranță. Având în vedere că grădinița este primul mediu organizat cu care aceștia iau contact, ea trebuie să fie amenajată în funcție de nevoile copiilor, începând de la mobilier, până la jocuri și jucării. Exact după acest principiu a fost amenajată și grădinița Kinderstar – un mediu modern, confortabil și colorat, care răspunde tuturor nevoilor celor mici și îi face să se simtă în siguranță. Acomodarea la grădinița Kinderstar este mai ușoară pentru copii și datorită implicarii educatoarei care știe cum să vorbească cu ei și cum să îi antreneze în activități cât mai interesante, să uite de dorul de părinți. Comunicarea deschisă este cheia către un proces de adaptare mult mai ușor atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Acomodarea la grădiniță trebuie să se facă treptat. În medie, acest proces durează cam 2 săptămâni, timp în care părinții vor fi nevoiți uneori să ia copii de la grădiniță mai repede. În momentul în care cel mic va dori să stea din ce în ce mai mult la grădiniță, vei ști că procesul de acomodare este pe final, iar acest lucru îți poate fi confirmat și de discuțiile din fiecare zi cu educatoarea privind acest proces.

Acomodarea pentru părinți – siguranță și încredere

Orice părinte își dorește ca cel mic să facă primii pași în procesul educațional într-un mediu cât mai sigur, alături de persoane care inspiră încredere. Grădinița Kinderstar reprezintă inițiativa unor părinți, siguranța copiilor fiind primul lucru luat în considerare în momentul amenajării. În plus, grădinița are aviz de funcționare, deci nu va trebui să îți faci griji în privința asta. Personalul este unul calificat, tocmai pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții de educație. Comunicarea dintre părinți și educatoare este cheia către o adaptare eficientă la grădiniță, așa că, nu ezita să îi ceri sfaturi pentru a vedea ce poți face acasă ca să îl pregătești cât mai bine pe cel mic, dar și pe tine, pentru o nouă zi de grădiniță. Personalul grădiniței Kinderstar îți va sta la dispoziție cu cele mai bune sfaturi și recomandări pentru a trece mai bine peste această perioadă atât tu, cât și copilul tău!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *