Ce poți face pentru ca micuțul tău să învețe cu plăcere matematica?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atât timp cât sunt stimulați și li se oferă încurajări adecvate, copiii pot deveni foarte entuziasmați de matematică. La urma urmei, matematica face parte din viața tuturor – fete, băieți, tineri și bătrâni. Nimeni nu scapă de matematică și adesea ne confruntăm cu situații care implică măcar unele cunoștințe de bază. Banii, unele măsurători, timpul, convertirile sunt doar câteva exemple de aplicații practice ale matematicii. Deși computerele și calculatoarele facilitează astfel de calcule în zilele noastre, abilitățile analitice necesare pentru a fi competenți din punct de vedere matematic sunt esențiale pentru a înțelege cu adevărat matematica.

Părinții sunt primii profesori ai unui copil, așa că modul în care abordați matematica îi va oferi celui mic atitudinea generală pe tot parcursul vieții cu privire la propriile sale abilități. Există nenumărate modalități simple prin care vă puteți ajuta copilul să devină entuziasmat de matematică. Înscrierea la o grădiniță online, școlirea acasă, expunerea la diverse contexte și jucăriile educative sunt doar câteva moduri prin care puteți introduce matematica într-un mod plăcut și distractiv în viața copilului.

Iată la ce alte trucuri ați mai putea apela:

Oferiți-i copilului o mică alocație. Aceasta este o strategie veche de când lumea și pământul. Dacă cel mic are o alocație numai pentru nevoile și dorințele sale, el va trebui să își calculeze banii, să facă socoteli, să vadă dacă se poate încadra și cine știe ce calcule trebuie să mai facă pentru a se descurca cu bugetul pe care i l-ați pus la dispoziție. Iată cum o mică alocație devine o responsabilitate care reușește să stârnească entuziasm pentru matematică. Indiferent de vârsta copilului, o mică alocație îl va ajuta să înțeleagă mai bine matematica și banii.

Încurajați-l să facă economii. La fel de bine, îi puteți sugera copilului să economisească bani pe care să îi pună într-un borcan sau într-o pușculiță în fiecare săptămână. La finalul fiecărei săptămâni, el trebuie să verifice câți bani a economisit. Dacă cel mic își dorește foarte mult o jucărie sau un alt obiect, sugerați-i să își dea seama cât timp va dura până ce va econimisi suficienți bani pentru a-și permite acel obiect. Această strategie dezvoltă abilități necesare pentru tot restul vieții.

Faceți din matematică parte din viața de zi cu zi. Magazinele sunt oportunități grozave care îi fac pe cei mici să se familiarizeze cu matematica. Cât sunteți la cumpărături, puteți sugera copilului să estimeze cam câte banane sunt într-un mănunchi, după care să le numere și să vadă dacă a estimat corect. De asemenea, puteți compara împreună prețurile alimentelor preferate ale copilului. Copiii de vârstă mai mare pot stabili deja diferența de prețuri, precum și diferențele de gramaj, pentru a lua cea mai bună decizie. Rugați-i să estimeze dacă achiziția totală va fi peste sau sub o anumită sumă. La fel de bine, le puteți spune că aveți la dispoziție doar o anumită sumă de bani și ei trebuie să calculeze când anume produsele puse în coș au ajuns la suma respectivă. Iată cum sesiunile de cumpărături pot deveni jocuri distractive.

Jocurile educative. Sunt nenumărate jocuri care pot fi folosite în scop educativ. De exemplu, jocurile pe echipe reprezintă o altă modalitate de a încorpora abilitățile matematice într-o aventură distractivă în familie.

Chiar și copiii de vârstă mică sunt pregătiți să descopere matematica. De fiecare dată când se joacă singuri sau alături de alți parteneri de joacă mai fac câte un pas pe teritoriul matematicii. În plus, curriculum-ul unei grădinițe online va completa eforturile pe care le faceți acasă. Chiar dacă nu ați fost cei mai buni elevi la matematică, puteți să vă ajutați copilul nu doar să dobândească competențe matematice, ci să aibă și o atitudine pozitivă referitoare la matematică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *