Ce obiceiuri trebuie să adopți pentru a te bucura de o bună sănătate orală?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când ne gândim la starea noastră de sănătate, indiferent dacă vorbim despre sănătatea orală, despre regimul alimentar sau despre starea fizică, totul se rezumă la obiceiurile noastre de zi cu zi.

Cei care doresc să se mențină într-o formă excelentă, nu își încheie niciodată ziua fără 30 de minute de exerciții riguroase. Cei care sunt preocupați de dieta lor alimentară, își planifică cu mare atenție mesele. Dar ce facem în privința sănătății orale? Foarte mulți dintre noi avem zeci de obiceiuri proaste, dar probabil nu știm ce impact uriaș pot avea asupra sănătății noastre orale.

Iată în rândurile următoare care sunt acele obiceiuri proaste care ne pot dăuna foarte mult și cum le putem elimina.

Uitați de gustările dulci

Mulți dintre noi avem acest obicei. Suntem ocupați toată ziua, alergăm dintr-o parte în alta și în loc să stăm jos și avem trei mese potrivite, ne amăgim cu tot felul de gustări, în special gustări dulci. Orice aliment care conține zahăr, cum ar fi biscuiții, brioșele și toate celelalte dulciuri, poate cauza carii dentare. În general, este mult mai bine pentru sănătatea orală și pentru sănătatea generală, dacă mâncăm trei mese pe zi în loc de gustări, dar cei care nu se pot abține, ar trebui să opteze pentru ceva sărat. Brânzeturile, legumele crude și grisinele sunt doar câteva exemple. Rezumați-vă gustările la cel mult două pe zi. La fel de bine, puteți mesteca gumă fără zahăr, pentru a înlătura poftele care vă fac atât de mult rău. În plus, după ce ați mâncat o masă, guma fără zahăr poate reduce atacul acid și vă poate ajuta să vă remineralizați dinții.

Renunțați la băuturile acidulate

Credeți sau nu, dar acest obicei poate avea un efect foarte negativ asupra sănătății orale din două motive mari. Nu numai că pot provoca eroziunea dintelui, din cauza acidității lor, dar adesea conțin foarte mult zahăr, care conduce la formarea cariilor. Este nevoie de aproximativ o oră după ce ați servit o astfel de băutură ca dinții să se remineralizeze și să își revină după ce au intrat în contact cu acidul și cu zahărul. Consumați, în schimb, cât mai multă apă. Nu numai că corpul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corect și pentru a evita deshidratarea, dar este, de asemenea, cea mai bună alegere de băutură pe care o puteți avea atunci când vine vorba de dinții dumneavoastră. Apa nu este acidă. Apa nu este dulce. Apa nu dăunează în niciun fel dinților. Deci, încercați să consumați cât mai multă apă pe parcursul zilei.

Curățați spațiile dintre dinți

Știați că periuța de dinți nu poate curăța decât 60% din suprafețele dinților? Acest lucru se se întâmplă pentru că periuțele de dinți nu sunt în prezent create pentru a curăța spațiile dintre dinți. Pur și simplu nu pot ajunge acolo. Și ghiciți unde se declanșează majoritatea cariilor dentare și bolile gingivale. Indiferent dacă preferați să folosiți periuțe interdentare, ață dentară sau duș bucal, este important să nu neglijați acele spații dintre dinți. Cel puțin o dată pe zi, încercați să curățați spațiile interdentare.

Nu folosiți gura pentru a deschide lucrurile

Fie că este vorba de o sticlă, de un recipient, de o cutie sau de orice altceva, dinții nu sunt unelte. De asemenea, în cazul în care aveți acest obicei, încercați să vă abțineți și nu mai roadeți pixuri, creioane sau chiar unghiile. Toate aceste lucruri au potențialul de a slăbi, de a ciobi sau chiar de a vă sparge dinții.

Mergeți cu regularitate la dentist

Foarte important este să mergeți cât de des este cazul la medicul dentist. Unele persoane sunt nevoite să ajungă la un cabinet stomatologic o dată la trei luni, unii la șase luni și alții la 12 sau chiar 18 luni. Mergeți în mod regulat la medicul dentist, ori de cât ori vi se recomandă și nu doar atunci când aveți o problemă care trebuie rezolvată. Medicul stomatolog poate observa eventualele probleme mai devreme și le poate aborda înainte de a deveni severe.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *