Ce așteptări are copilul de la părinții săi! Lucruri care îi vor fi de folos când se va face mare!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

În afară de dezvoltarea fizică, de mare importanță este și dezvoltarea psihică armonioasă a copilului. Acesta are nevoie să îi simtă pe părinți implicați. De aceea, ca părinți, este important când şi cum vă exprimați aprecierea faţă de copil în aşa fel încât să îi susţineți acestuia dezvoltarea emoţională şi să îl spijiniți în dezvoltarea lui intelectuală.

Copilul are nevoie de acceptare și iubire

Copilul așteaptă de la părinții săi să fie acceptat şi iubit necondiţionat, iar rolul părintelui este să găsească acel echilibru între exprimarea aprecierii necondiţionate şi încercarea de a-i stabili acestuia anumite  limite și reguli. Chiar dacă aparent se opune la reguli, copilul simte în acest fel că poate conta pe părinți, fără frica de respingere, abandon sau neacceptare din partea noastră.  În același timp, părinții trebuie să-i arate copilului că-i sunt alături în etapele dezvoltării prin care trece și că apreciază eforturile acestuia, se bucură alături de copil atunci când este fericit și îl sprijină atunci când îi e greu sau nu a reușit într-un demers.

CONTINUARE – Vezi ce așteptări are copilul de la părinții săi! Lucruri care îi vor fi de folos când se va face mare!

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *