Care este cel mai potrivit ruscac pentru copilul tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În viața multor copii, școala reprezintă principala activitate. Pe lângă timpul petrecut în familie, vacanțe și întâlniri cu prietenii, școala este o prioritate. Încă din primele clase și până la terminarea liceului, copiii poartă în spate zi de zi un rucsac mult prea greu. În școli se studiază foarte multe materii, copilul mai are nevoie uneori și de schimburi pentru ora de sport și, alături de toate celelalte obiecte de care are nevoie, așa se întâmplă că zilnic pleacă de acasă cu un rucsac uriaș.

Cine dintre adulți nu își aduce aminte cât de greoaie erau ghiozdanele și cât de multe lucruri trebuia să aducem zilnic la școală? Situația este aceeași și acum. Rucsacul acela greoi este în continuare un instrument esențial pentru școală. Dar, acum știți probabil, că un rucsac adaptat și utilizat în mod necorespunzător și cu o greutate prea mare, poate provoca dureri de gât, de spate și de umeri.

Rucsacul unui elev de școală primară sau generală poate să cântărească chiar și 10 kilograme, în timp ce rucsacul unui elev de liceu poate cântări chiar și 20 de kilograme. Un rucsac ar trebui să aibă o greutate suportabilă care să nu depășească 10% din greutatea corporală a copilului sau 5% atunci când vorbim despre copiii în vârstă de 9 ani sau mai puțin.

Explicația este una simplă. Copiii se află în perioada de creștere, iar un rucsac prea greu pune foarte mult stres pe corpul lor. Ignorată, această problemă poate provoca daune pe termen lung. Un rucsac prea greu poate conduce la o postură incorectă, la o coloană vertebrală neadecvată, la o comprimare în umeri și brațe și chiar poate provoca dureri de cap.

Iată câteva modalități prin care, în calitate de părinți, puteți preveni aceste probleme:

  • Aveți grijă ca rucsacul să nu fie mai mare decât spatele copilului.
  • Curelele de umăr trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 centimetri și trebuie să fie căptușite și reglabile. De asemenea, acestea ar trebui ajustate astfel încât să nu rănească umerii copilului și să nu îi blocheze mișcarea brațului.
  • Rucsacul ar trebui să aibă o căptușeală pe spate, pentru a reduce tensiunea și pentru a fi cât mai lipit de spate posibil.
  • Un rucsac bun ar trebui să aibă mai multe buzunare pentru a permite distribuirea uniformă a greutății, în loc să adune toată greutatea pe mijloc și apoi să atârne până la fund.  
  • Rucsacul ideal ar trebui să aibă, de asemenea, o curea de șold, astfel încât greutatea să poată fi susținută și de șolduri. Tot această curea de șold stabilizează rucsacul și îl ține lipit de corp.  
  • Obiectele mai grele ar trebui să fie puse la mijlocul rucsacului, pentru a nu provoca dezechilibru.
  • În cele din urmă, copilul trebuie să își pună în rucsac doar obiectele de bază, astfel încât rucsacul, purtat corespunzător pe ambii umeri, să nu depășească o greutate suportabilă pentru un copil.

Toate aceste informații deosebit de utile pentru sănătatea copilului dumneavoastră, precum și multe alte sfaturi folosite vă pot fi oferite de specialiștii Medoterapy Life. Aflați cu această ocazie că Medoterapy oferă servicii de kinetoterapie pentru elevii școlilor din România. Echipa Medoterapy Life este formată din terapeuți profesioniști și specialiști în recuperarea medicală. Se vor utiliza cele mai moderne tehnici și echipamente de ultimă generație pentru a dezvolta programe pentru tratarea multor afecțiuni, leziuni și modificări anormale apărute la nivelul scheletului osos.

Părinții pot opta și pentru ședințe private de kinetoterapie pentru copiii lor cu scopul de a întări mușchii care susțin coloana vertebrală. Este deosebit de important ca pe toată perioada creșterii să nu neglijați niciun aspect legat de sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră, începând chiar de la alegerea unui ruscac potrivit și până la corectarea ținutei incorecte. Prin kinetoterapie se pot ameliora o serie de afecțiuni, precum cifoze, scolioze sau lordoze, astfel încât copilul dumneavoastră să beneficieze de o stare de sănătate excelentă.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *