Back to school – fără stres și fără plânsete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În calitate de părinți, dorim ca noul an școlar să fie o experiență pozitivă atât pentru copiii noștri, dar și pentru noi. Cu cât un copil este mai ordonat, mai disciplinat, mai organizat și  mai entuziasmat în privința începerii școlii, cu atât părinții sunt mai relaxați și își pot vedea liniștiți de propriile programe. Pe măsură ce noul an școlar se apropie cu pași repezi, sunt foarte multe de făcut și de pus la punct. Iată, în rândurile de mai jos, câțiva pași pe care îi puteți efectua pentru ca întoarcerea la școală să nu fie un șoc pentru copii și nici pentru dumneavoastră.

Impuneți o rutină de masă și de somn. Este important ca cel mic să respecte orele de masă și ora de culcare cu cel puțin o săptămână înainte de începerea școlii, astfel încât copilul să fie cât mai bine pregătit pentru noua rutină școlară. O modalitate bună de a impune astfel de reguli este să îi explicați copilului de ce este important să mănânce la ore regulate și de ce un somn bun îi va ajuta pe tot parcursul zilei. De exemplu, spunându-i copilului că îi va fi mai ușor să se trezească dimineața și va avea mai multă energie și timp pentru joacă dacă se va culca mai devreme îl veți putea convinge să meargă la culcare fără argumente. Adesea, o multitudine de probleme care împiedică desfășurarea normală a programului zilei apar doar pentru că cel mic este obosit, așa că nu subestimatți impactul pozitiv pe care un somn bun îl are asupra copilului și asupa părinților săi.

Pregătiți un mic dejun sănătos. Un mic dejun delicios și sănătos îi pregătește pe toți ai casei pentru întreaga zi, deci este deosebit de important să vă asigurați că aveți parte de un mic dejun copios înainte de școală și înainte de programul dumneavoastră de muncă. Micul dejun reîncarcă nivelul de glucoză al copilului, iar glucoza este necesară pentru dezvoltarea creierului și corpului. Micul dejun poate îmbunătăți concentrarea, poate avea un efect pozitiv asupra comportamentului copilului și îl poate ajuta pe copil să își mențină o greutate sănătoasă. Prin servirea micului dejun mai devreme cu câteva săptămâni înainte de începerea școlii, corpul copilului se va adapta la această nouă rutină și el va simți în mod firesc că îi este foame la prima oră a dimineții. De asemenea, este de mare ajutor să îl implicați pe copil în alegerea unui mic dejun delicios și sănătos pe care de abia va aștepta să îl mănânce. Puteți chiar să petreceți momente frumoase împeună înainte de a începe școala prin coacerea unor brioșe pentru micul dejun sau prin pregătirea unor biscuiți de casă cu ovăz și cipsuri de ciocolată.

Începeți să planificați pachețelul pentru școală. La fel ca în cazul micului dejun, este important să vă asigurați că cel mic va mânca un prânz sănătos pentru a-și menține nivelul de energie pe tot parcursul zilei, mai ales că primele săptămâni de școală sunt adesea destul de încărcate și haotice. Pentru a economisi timp și bani, este bine să planificați în avans pachețelul de prânz și să păstrați acest obicei pe tot parcursul anului școlar. Planificarea în avans vă permite, de asemenea, să vă asigurați că prânzul copilului dumneavoastră este sănătos și variat. Cel mai indicat este să alegeți gustări ușor de pregătit și pe care copilul le poate lua la școală fără să aibă parte de incidente neplăcute. Pachețelul pentru școală ar trebui să includă alimente din toate grupurile de alimente, inclusiv fructe și legume, carbohidrați bogați în fibre, proteine, grăsimi bune, lactate și, desigur, nu uitați de apă.

În cele din urmă, pentru ca totul să decurgă fără probleme, pregătiți pachețelul de prânz  cu o seară înainte și puneți o sticlă cu apă în ghiozdanul copilului, pregătiți uniforma școlară și asigurați-vă că totul este curat și călcat, încurajați copilul să se spele pe față și pe dinți dimineața și seara. De mare ajutor ar fi să stabiliți o regulă „fără televizor” dimineața pentru a vă asigura că cel mic nu pierde timp prețios în fața televizorului când și-ar putea servi micul dejun pe îndelete.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *