Cum îi ajută pe cei mici învățarea unei limbi străine?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Studiile au arătat faptul că asimilarea unei limbi străine de la vârstă fragedă, cum ar fi 2-3 ani, contribuie într-un mod semnificativ la dezvoltarea intelectului și la învățarea ulterioară a altor limbi străine și nu numai.

Cunoașterea unei limbi străine precum germana sau franceza într-o lume în care cunoașterea limbii engleze nu mai este un plus, ci mai degrabă o condiție obligatorie, nu face altceva decât să plaseze copilul la un nivel mai înalt și să îi aducă alte oportunități. Și unde să învețe mai repede un copil o limbă străină decât într-un mediu educațional, cum ar fi o grădiniță? Indiferent dacă alegi o grădiniță cu predare în limba franceză din Pipera sau altă grădiniță din orice alt cartier bucureștean, poți fi sigură că cel mic se va distra în timp ce va punele bazele culturii sale generale și va asimila fără ca măcar să își dea seama o limbă străină.

Învățarea prin joacă – cel mai ușor mode a asimilare a unei limbi străine

Grădinițele cu predare în limbi străine folosesc de multe ori diverse jocuri și activități pentru a-i ajuta pe cei mici să asimileze cât mai repede limba străină. Vorbim de tematici lunare sau săptămânale, dialoguri între personal și copii ce se desfășoară exclusiv în limba străină predată în cadrul grădiniței și activități ce ajută la îmbogățirea vocabularului. Faptul că aceste jocuri și activități sunt repetitive și se desfășoară în fiecare zi, ajută la asimilarea mai ușoară a noțiunilor. Desigur, copiii pot asimila rapid o limbă străină și la fel de repede o pot și uita, dacă aceasta nu este o preocupare activă și ei nu mai interacționează în limba respectivă o perioadă mai mare de timp. Tocmai din acest motiv, părinții reprezintă un partener de nădăjde pentru personalul grădiniței, asigurându-se că vor menține această preocupare a celor mici pentru o limbă străină activă și îi vor ajuta să treacă cu bine peste anumite dificultăți de acumulare a limbajului. În orice caz, un copil care frecventează o grădiniță cu predare într-o limbă străină va ști să vorbească în limba respectivă mult mai bine și într-un timp mult mai scurt, decât un copil care doar urmează niște cursuri de limbi străine.

Avantajele învățării unei limbi străine de la o vârstă fragedă

Unii părinți consideră că cei mici trebuie să se bucure de copilărie, având tot timpul din lume pentru a învăța, fără să conștientizeze faptul că grădinița este de fapt primul pas pe care un copil îl face spre educația sa. Nu vei chinui un copil dacă îl înscrii la o grădiniță cu predare în limba franceză din Pipera, ci îi vei oferi șansa de a-și construi un viitor mai bun.

S-a tot vorbit despre beneficiile învățării unei limbi străine de la o vârstă fragedă. Copiii care asimilează de la o vârstă fragedă o limbă străină, pot ajunge să fie fluenți în acea limbă străină până la vârsta de 5-6 ani, iar mai apoi pot fi înscriși chiar și la o școală cu predare în limba respectivă, având astfel pe viitor mult mai multe oportunități. Nu este greșit să ne gândim la viitorul celor mici de la o vârstă atât de mică pentru că fiecare pas pe care îi fac în educația lor îi ajută să atingă un alt nivel în momentul în care vor fi adulți. De ce să nu profităm de grădinițele cu predare în limbă străină și să îi oferim copilului șansa de a avea parte de o educație mult mai bună, la standarde internaționale?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *