Cea mai bună metodă prin care copiii pot învăţa limba franceză

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea părinţilor ştiu deja cât de mult contează ca un copil să beneficieze de o educaţie bilingvă şi, deja în primii ani de şcoală, să poate să se descurce grozav cu o limbă străină. Oportunităţi mai bune de studiu, burse cu plecare în străinătate, vacanţe minunate, o viziune amplă asupra lumii, o carieră de succes – per ansamblu – o viaţă mai bună – asta este ceea ce asigură învăţarea unei limbi străine.

Din ce în ce mai mulţi părinţi îşi doresc ca limba franceză să facă parte din viaţa copiiilor lor, dar care este cea mai bună metodă prin care copiii pot învăţa limba franceză? Există oare o metodă care oferă întotdeauna rezultate? Există, desigur. Părinţii trebuie să ştie că toţi copiii învaţă prin repetare şi prin expunere permanentă la limba franceză. Repetarea constantă este cheia învăţării oricărei limbi şi oricăror informaţii.

Iată, aşadar, ce implică această metodă perfectă de a învăţa limba franceză care oferă întotdeauna rezultate de excepţie.

Înscrierea copilului la o grădiniţă cu predare în limbă franceză

Pentru că cei mici au nevoie de expunere permanentă la limba franceză şi de repetare constantă, cea mai eficientă modalitate presupune înscrierea copilului la o grădiniţă cu predare în limba franceză, acolo unde i se va vorbi constat în limba franceză, unde va fi încurajat să vorbească, unde va acumula o multitudine de cunoştinţe şi unde va căpăta un accent asemenea unui vorbitor nativ.

Unii părinţi se gândesc să angajeze un tutore pentru copilul lor, însă o expunere săptămânală de o oră la limba franceză nu va face cine ştie ce diferenţă. În schimb, o grădiniţă cu predare în limba franceză va înseamna o bună parte din viaţa copilului şi chiar startul de care fiecare copil ar avea nevoie pentru o viaţă fericită, împlinită, activă şi lipsită de griji.

Învăţaţi limba franceză alături de copil

Cel mai bun tutore pentru copil este mama, tata sau ambii părinţi. Aşadar, oricât de puţin timp aţi avea la dispoziţie, minunat ar fi să îl investiţi pentru a învăţa limba franceză împreună cu cel mic. La urma urmei, părinţii sunt cel mai bun model pentru copii, aşa că trebuie să ofere un exemplu demn de urmat.

Chiar şi cu numai 20 de minute pe zi, părinţii pot face progrese alături de copii în învăţarea limbii franceze. De exemplu, puteţi învăţa cuvintele de bază, precum culori, animale, numere şi formule de politeţe. După ce învăţaţi pronunţia şi vocabularul de bază, aveţi grijă să recapitulaţi din când în când. Puteţi număra scările sau florile din grădină, puteţi utiliza formule de politeţe în situaţii de zi cu zi sau puteţi spune ce culori folosiţi atunci când desenaţi împreună.

Cel mai important este ca învăţarea limbii franceze să fie uşoară, plăcută, distractivă şi nicidecum plictisitoare, istovitoare sau stresantă. Învăţarea limbii franceze alături de copilul dumneavoastră trebuie să constituie o experienţă distractivă, amuzantă, încărcată de energie pozitivă, de râsete, de aplauze şi de încurajări.

Utilizaţi cele mai eficiente instrumente de învăţare

Există o mulţime de instrumente potrivite cu ajutorul cărora puteţi susţine copilul să înveţe limba franceză şi / sau puteţi învăţa împreună cu el. De exemplu, puteţi opta pentru canale de televiziune şi de radio în limba franceză, pentru cărţi în limba franceză şi poveşti pentru copii, pentru cărţi audio, pentru software-uri franceze dezvoltate special pentru copii. De asemenea, copiii pot urmări canale cu desene animate pe calculator sau pot juca unele jocuri digitale cu conţinut în limba franceză, în timp ce părinţii pot citi bloguri în limba franceză.

Foarte multe resurse de învăţare a limbii franceze sunt gratuite şi pot completa cu succes cunoştinţele pe care copilul le dobândeşte la grădiniţă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *