Ce beneficii oferă educația multilingvă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu există cadou mai mare pe care îl puteți oferi copilului dumneavoastră decât o educație multilingvă. După cum știți deja prea bine, lumea afacerilor este una internațională, iar cele mai de succes companii au birouri pe tot globul. Companiile sunt mereu în căutarea unor noi angajați bilingvi și una dintre cele mai frecvente plângeri ale tinerilor este că nu au învățat mai multe limbi străine sau că nu au învățat suficient de bine o limbă străină.

Iată de ce trebuie să vă ajutați copilul încă de mic să obțină un loc de muncă de calitate superioară pentru tot restul vieții. Aici intervine și limba franceză, o limbă de circulație internațională cu o importanță la fel de covârșitoare ca limba engleză. Puteți să vă înscrieți copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză din Pipera și să îi garantați astfel un viitor fascinant pe toate planurile.

Limbile străine și mintea unui copil

Nu așteptați ca micuțul dumneavoastră să înceapă să învețe limbi străine într-un mod mai aprofundat la liceu. Perioada liceului va fi una destul de târzie pentru creierul său. Mintea umană învață cele mai multe lucruri și, în special, limbile străine încă din copilărie, pregătind astfel fiecare persoană pentru comunicarea complexă necesară pentru dobândirea cunoștințelor ulterioare. Zeci de studii arată că în ceea ce privește învățarea limbilor străine, sugarii și copiii mici sunt superiori în comparație cu abilitatea adulților, în ciuda superiorității lor cognitive. Copiii din familii bilingve, de exemplu, vor avea întotdeauna o înțelegere mai profundă și mai inerentă a ambelor limbi decât colegii lor, care încearcă să învețe o a doua limbă. Până la începerea cursurilor tradiționale de limbi străine predate în școli, creierul copilului se solidifică în modul său de a forma gânduri într-o singură limbă, iar deprinderea structurii unei noi limbi poate fi incredibil de dificilă.

Oportunități interne

Limba engleză poate fi deosebit de importantă, dar în niciun caz nu este singura limbă de circulație internațională. Companiile caută în mod constant noi angajați bilingvi, care înregistrează o creștere a salariilor de la zece la cincisprezece la sută pentru valoarea competențelor lor. Atunci când personalul unei companii cuprinde angajați care vorbesc mai multe limbi, copilul dumneavoastră devenit deja adult va avea doar de câștigat. Abilitățile sale lingvistice vor contribui la dezvoltarea conștiinței sale culturale și chiar va avea o putere imensă de influențare. În cadrul multor industrii, există o nevoie imensă de vorbitori de limbă franceză care să traducă și să explică politici și oportunități clienților lor non-vorbitori de limbă engleză.

Oportunități internaționale

Cu cât stăpânește mai multe limbi străine, cu atât copilul dumneavoastră va avea șanse profesionale mai mari în toată lumea. Indiferent că visează să devină un antreprenor de succes sau un medic internațional, piețele și comunitățile se deschid în fața unui poliglot. În cadrul unei corporații, copilul dumneavoastra va putea gestiona eficient întâlnirile cu clienții în propria lor limbă. În plus, atunci când cultura, precum și limba, sunt predate copiilor la o vârstă fragedă, ei dobândesc o înțelegere mai profundă și mai inerentă a modului în care să interacționeze cu oamenii din această cultură în cel mai curtenitor mod, fără să apară niciun fenomen transcultural nedorit.

Traduceri și interpretariat

Persoanele care cunosc două sau mai multe limbi străine vor fi întotdeauna bineveniți ca interpreți sau traducători profesioniști. Aceste profesii deschid noi oportunități în diferite domenii, de la turism la import. Interpreții sunt necesari în orice sector de activitate, oferind copilului o gamă uriașă de oportunități doar pe baza abilităților sale de a vorbi limbi străini, iar aceste abilități sunt cel mai bine modelate înainte împlinirii vârstei de 6 ani.

Concluzionând, persoanele care vorbesc fluent mai multe limbi străini, obțin mai repede un loc de muncă de calitate superioară, au salarii mai mari decât omologii lor monolingvi și pot găsi oportunități de afaceri unice în întreaga lume. Mulți oameni doresc să învețe o a doua limbă străină mai târziu în viață, dar atunci poate fi foarte dificil, deoarece creierul lor s-a instalat în tiparul de gândire ale unei singure limbi. Oferind copilului dumneavoastră o educație multilingvă, îi asigurați o carieră de succes, indiferent de ce anume își dorește să devină atunci când va crește.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *