Care este cel mai bun mod pentru copii de a învăța limba franceză?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În majoritatea școlilor, se obișnuiește ca toți elevii să înceapă să învețe o limbă străină. În unele școli, accentul este pus pe învățarea limbii engleze, iar în alte școli accentul este pus pe învățarea limbii franceze sau limbii germane.

Dacă vă doriți ca limba franceză să fie stăpânită de copilul dumneavoastră cât mai bine înainte de a merge la școală, vă oferim în rândurile de mai jos câteva sugestii despre cele mai bune modalități prin care puteți să vă ajutați copilul să învețe această limbă într-un mod distractiv și eficient.

Introduceți treptat limba franceză în situațiile de zi cu zi

Noile concepte pot intimida adesea copiii mici. Pentru a vă menține copilul implicat în învățarea limbii franceze, încercați să îl învățați treptat câteva cuvinte. De exemplu, puteți să îi spuneți „noapte bună” și „bonne nuit”. Odată ce copilul înțelege că „bonne nuit” înseamnă „noapte bună”, puteți începe să adăugați alte cuvinte noi în vocabularul său. Prin introducerea treptată a limbii franceze în viața copilului dumneavoastră, îl veți pregăti să înceapă să învețe o nouă limbă într-un mod distractiv și confortabil.

Jucați jocuri online în limba franceză

În mediul online, există mii de jocuri în limba franceză foarte prietenoase cu copiii. Unele dintre cele mai populare site-uri web, precum BBC Language Lab, Digital Dialects și Quia France pun la dispoziție numeroase jocuri minunate și interesante pe care copilul dumneavoastră le poate juca gratuit. Aceste jocuri testează adesea vocabularul și gramatica de bază, fiind totodată distractive și pe placul tuturor copiilor.

Învățați împreună limba franceză

Oricât de puțin timp ați avea la dispoziție, puteți să citiți împreună cărți în limba franceză pentru începători și să exersați vocabularul simplu. Trebuie doar să transformați studiul limbii franceze într-o activitate distractivă și plăcută atât pentru copil, cât și pentru dumneavoastră. Astfel, limba franceză va fi mai puțin intimidantă pentru copil și își va păstra motivația să continue să învețe.

Optați pentru serviciile unui tutore francez

Sunt numeroși tutori care sunt specializați în predarea limbii franceze pentru copii. La fel de bine, puteți opta pentru o grădiniță cu predare în limba franceză, unde copilul dumneavoastră va beneficia de toată atenția și sprijinul de care are nevoie și unde lecțiile se vor desfășura în ritmul propriu al copiilor.

Aduceți cultura franceză în casă

Puteți să îi arătați copilului ce înseamnă cultura franceză în nenumărate feluri. De exemplu, puteți găti câteva preparate din bucătăria franceză, precum prăjituri, clătite sau cornuri cu ciocolată. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă învăța copilul cuvintele de bază despre alimente și de a-i spori încântarea și entuziasmul față de limba pe care o învață. Dacă copilului dumneavoastră îi place muzica, puteți începe să ascultați câteva melodii în limba franceză. Odată ce copilul dumneavoastră știe suficient vocabular, puteți chiar să vizionați împreună un film francez.

În consecință, dacă învățarea limbii franceze este captivantă și distractivă, copilul va fi mai motivat să învețe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *