Beneficiile unei grădinițe particulare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea unei grădinițe nu este niciodată ușoară. Părinții își vor dori întotdeauna tot ce este mai bun pentru copii lor, mai ales când vine vorba despre formarea lor ca persoană și dezvoltarea la o vârstă timpurie. În prezent, în majoritatea orașelor din țară, există numeroase grădinițe publice și grădinițe particulare, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Optarea pentru o grădiniță particulară este o alegere personală, care poate varia semnificativ de la o familie la alta. Grădinițele particulare aduc totuși o serie de beneficii despre care este bine ca părinții să fie informați înainte de a face o alegere.

Învățarea unei limbi străine la nivel avansat

Foarte multe dintre grădinițele particulare vin cu un program de studiu al unei limbi străine. De asemenea, aveți și opțiunea de a alege o grădiniță care are predare în altă limbă, astfel încât puteți obișnui copilul cu studiul unei alte limbi pentru a ajunge bilingv. Avantajele studierii unei limbi străine atât de timpurii nu sunt puține, iar printre ele se numără dezvoltarea optimă a creierului, stimularea capacității de memorare, sporirea atenției, prevenirea problemelor mentale, iar lista poate continua. Varietatea limbilor care sunt predate la grădinițe este foarte largă. În cazul în care sunteți dornici să găsiți o grădiniță cu predare în limba franceză, La Maison Bleue este o variantă foarte bună pentru dumneavoastră.

Programul prelungit

Majoritatea grădinițelor asigură fie un program scurt, care este până la prânz, indiferent dacă include și masa de prânz sau nu, fie un program mediu, care include și somnul de după-amiază, până undeva în jurul orei 16. Din păcate, programul de lucru al majorității părinților nu se termină mai devreme de orele 17, 18 sau chiar și 19, în unele cazuri. Din această pricină, multă grădinițe particulare au venit cu soluția de a avea un program prelungit, poate chiar și până la orele 19:30, astfel încât părinții să își poată lua copiii de la grădiniță fără a avea probleme la locul de muncă. Acest program este extrem de avantajos mai ales în cazul famiilor care din variate motive nu pot beneficia de ajutorul bunicilor sau al rudelor pentru a lua copiii de la grădiniță mai devreme. Copiii vor fi supravegheați în permanență de cadre specializate și vor avea parte de activități educative, indiferent de cât de mult sau cât de puțin timp petrec la grădiniță.

Grupe cu un număr redus de copii

Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de grădinițele particulare este acela că datorită prețurilor mai ridicate, cererea nu este la fel de mare ca la o grădiniță de stat, iar grupele de copii sunt formate dintr-un număr mai mic. În colectivele cu un număr mai restrâns de copii se pot face planuri de studiu mai personalizate, se poate acorda mai multă atenție fiecărui copil individual, iar cei mici se pot implica mai activ în studierea disciplinelor sau implicarea în activități. De exemlu, dacă vă dați copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză, acestuia îi va fi mai ușor să deprindă această limbă deoarece personalul va avea mai mult timp la dispoziție pentru a detalia toate informațiile necesare fiecărui copil.

Avantaje diverse

Pe lângă principalele beneficii pe care le aduce o grădiniță privată enumerate mai sus, acestea  mai aduc o serie de avantaje foarte importante. Printre acestea se numără includerea transportului de la și până la grădiniță/domiciliu, un meniu mult mai diversificat la masa de prânz, asistență medicală permanentă, resurse și dotări mult mai numeroase și mai noi, iar lista poate continua.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *