Poți să îl faci pe cel mic să iubească lectura! Uite cum!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Statisticile arată că din ce în ce mai puțin adolescenți citesc cărți atunci când au puțin timp liber. Chiar dacă am fi tentați să spunem că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de timp, de fapt, el are la bază lipsa interesului față de cărți. Încă de mici, copiii ar trebui introduși în lumea lecturii pentru că o carte citită nu doar le îmbunătățește cultura generală, ci le dă ocazia să își dezvolte imaginația și limbajul. Iată cum îl poți face pe cel mic să iubească lectura!

  1. Oferă-i un exemplu!

Dacă cel mic te va vedea în fiecare seară cu o carte în mână, cu siguranță va începe să te imite și să se așeze lângă tine pe canapea cu cartea lui de povești. Citiți amândoi povestea lui preferată, vorbiți despre personaje, imaginați-vă anumite scene din poveste și ai grijă ca întotdeauna să aibă o carte nouă pe noptiera lui, una cât mai atractivă, care să îl provoace la lectură.

  1. Amenajează un loc special pentru lectură!

Copiii se entuziasmează atunci când văd că au un colț doar al lor, indiferent dacă vorbim de un colț de joacă sau de lectură. Dacă vrei ca cel mic să iubească lectura, amenajează-i undeva în camera sa, lângă fereastră, un mic colțișor de lectură, cu un fotoliu confortabil și o bibliotecă mică pline de cărțile și plușurile preferate.

  1. Amplasează cărțile în locuri strategice!

Se spune că dacă vezi doar mâncare fast-food, vei fi tentat să mănânci doar mâncare fast-food. Așa e și cu cărțile. Dacă vei da de ele la fiecare pas, la un moment dat, vei fi tentat să iei una, să o răsfoiești și să o citești. Dacă știi că cel mic are anumite locuri preferate în casă unde preferă să se joace, amplasează în acele locuri cărți pentru vârsta lui, cât mai colorate și atractive. Este de ajuns să ia pentru început 1-2 cărți să le citească, iar mai apoi va fi curios să vadă ce cărți noi va descoperi în locurile sale preferate. După ce ai observat că a devenit interesat de lectură, poți transforma această activitate într-un joc și să îi ascunzi în fiecare săptămână în locurile preferate câte o carte.

  1. Întâi cartea și apoi filmul

Majoritatea poveștilor clasice pentru copii se găsesc și în varianta ecranizată. Ar fi bine să citiți povestea împreună, iar apoi să vă uitați la film și să discutați care versiune a fost mai bună. În majoritatea cazurilor, cartea este mult mai captivantă și mai interesantă decât filmul. Așa că, îi vei putea demonstra încă o dată celui mic că lectura este într-adevăr magică.

În concluzie, dacă vrei ca cel mic să descopere lumea cărților, ai grijă să aibă întotdeauna la îndemână o carte și să îl înveți să o aprecieze!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *