Pregătirea și utilizarea tratamentului cu Invisalign

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un zâmbet frumos aduce bucurie în sufletele tuturor. Peste 4 milioane de oameni din întreaga lume au folosit deja tratamentul cu Invisalign. Această metodă ultramodernă vine cu o serie de avantaje pentru pacient.

Invisalign utilizează o tehnologie avansată de imagistică 3D și este o variantă aproape invizibilă de îndreptare a dinţilor.

Tratamentul este unul facil. Tot procesul începe cu o consultație inițială, urmată de realizarea unor fotografii dentare şi raze X. Ulterior, se pregătește dantura pentru montarea aparatului Invisalign, iar la final are loc fixarea setului de aliniatori. Atenție, tratamentul poate varia de la pacient la pacient, în funcție de afecțiunea orală cu care se confruntă o persoană.

O veste excelentă pentru cei care urmează tratamentul Invisalign este faptul că pot mânca orice în timpul tratării. Firele şi suporturile clasice vin cu anumite restricții care produc neplăceri. Cu Invisalign totul este simplu – vă scoateţi aliniatorii și puteți consuma orice. Dar nu uitați să folosiţi aţa dentară după fiecare masă şi înainte de a vă reintroduce aliniatorii. Este nevoie să mențineți o igienă orală adecvată.

Ce se întâmplă la consultația inițială? Pacientul va primi toate informațiile cu privire la tratarea afecțiunilor orale cu Invisalign. Cu această ocazie veți afla cum funcționează acest aparat dentar și care va fi costul final. Dacă pacientul s-a hotărât să urmeze acest tratament, atunci, tot în timpul consultației inițiale, se vor face o serie de raze X și fotografii ale gurii, dinților și feței pacientului. Sunt procedee simple care durează doar câteva minute, dar care sunt necesare pentru ca specialistul ortodont să obțină o imagine detaliată a gurii pacientului. La sfârșitul primei ședințe se va efectua un mulaj al dinților. Ulterior, se va fabrica primul set de aliniatori Invisalign.

Unii pacienți vor avea nevoie de mici lucrări pregătitoare, precum șlefuirea unui dinte, pentru a crea un pic mai mult spațiu. În anumite situații, medicul poate să aplice mici plasturi pe fiecare dinte care susține aderarea aliniatorilor. Pacientul nu trebuie să se sperie. Plasturii au același compozit ca și plombele dentare și se îndepărtează foarte ușor la încheierea tratamentului Invisalign.

Primul set de aliniatori Invisalign va fi montat după lucrările pregătitoare. Orice jenă care poate fi resimțită de pacient, va fi ajustată imediat. Aparatul trebuie să exercite o anumită cantitate de presiune asupra dinților pentru a declanșa procesul de deplasare și realiniere a dinților. Este normal să existe un mic deranj, dar tratamentul Invisalign nu trebuie să provoace durere severă.

Nu trebuie să vă speriați dacă veți resimţi un disconfort minor timp de câteva zile. Acest lucru poate să apară la începutul fiecărei noi etape de tratament, odată cu introducerea unui aliniator nou. Este un lucru normal care se manifestă la unii pacienți. Disconfortul dispare după câteva zile.

Invisalign a reușit să revoluționeze domeniul ortodonției făcând mult mai plăcut procesul de îndreptare a dinților. Acest aparat dentar este deja renumit în întreaga lume pentru ușurința cu care este folosit. În general, va fi aplicat un nou set de aliniatori la fiecare patru săptămâni. Progresul și îmbunătățirile vor fi observate imediat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *