Orele de educaţie fizică – beneficii pentru sănătate – la Şcoala Kinderstar se fac 3 ore pe săptămână

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu sunt suficiente cuvinte pentru a sublinia cât de important este ca fiecare copil să beneficieze de cât mai multe activităţi fizice care să îl ajute să îşi exploreze aptitudinile şi pasiunile şi să îşi dezvolte abilităţi care îi vor fi de mare ajutor pe tot parcursul vieţii.

Prin participarea la activităţi sportive, copiii vor avea avea numai de câştigat pe plan mental, social, emoţional, fizic şi educaţional. Pentru că Şcoala Kinderstar recunoaşte importanţa activităţilor fizice, aici curriculum-ul include trei ore de educaţie fizică pe săptămână. Iată, în rândurile de mai jos, care sunt beneficiile pe care activităţile sportive le oferă copiilor:

Dezvoltarea stimei de sine. Numeroase studii au sugerat că participarea la o activitate sportivă contribuie la dezvoltarea stimei de sine. Atunci când un copil bate palma cu un coleg de echipă, când este bătut pe spate în semn de amiciţie, când strânge mâna adversarului la final de joc sau când este lăudat ori încurajat de profesor – toate aceste gesturi contribuie la consolidarea încrederii în sine. Tot cu ajutorul acestor gesturi, copilul învaţă să aibă încredere în propriile abilităţi. Cu toate acestea, copilul trebuie să înveţe că stima sa de sine nu trebuie să fie consolidată pe baza victoriei şi nici nu trebuie să se clatine din cauza înfrângerilor. Prin critica constructivă din partea profesorului, copiii trebuie să îşi accepte slăbiciunile şi să lucreze la ele pentru a le îmbunătăţi.

Dezvoltarea abilităţilor sociale. Activităţile sportive îi ajută pe copii să îşi dezvolte abilităţi sociale care le vor fi de mare ajutor pe măsură ce înaintează în vârstă. În esenţă, sportul îi învaţă lucruri importante despre munca în echipă şi despre cooperarea cu ceilalţi şi, totodată, îi învaţă să interacţioneze cu persoane de vârste diferite. De asemenea, aderarea la o echipă sportivă îi ajută pe copii să aibă un sentiment de apartenenţă şi le oferă ocazia de a-şi face noi prieteni. Mai mulţi prieteni, precum şi cercuri diferite de prieteni, înseamnă abilităţi îmbunătăţite de comunicare, ceea ce avantajează relaţiile lor viitoare, precum şi cariera.

Acceptarea înfrângerii. Ca în majoritatea situaţiilor din viaţă, întotdeauna va exista un câştigător şi un înfrânt. Prin sport, copilul poate învăţa cum să accepte şi cum să facă faţă pierderilor, în loc să se simtă doborât. Nu putem câştiga întotdeauna, iar prin intermediul activităţilor sportive, copilul va înţelege că uneori este în regulă să piardă.  Mai important este să se ridice şi să încerce din nou.

Dobândirea unei discipline. În orice sport este necesară disciplina. Poate fi vorba despre disciplină mentală, fizică sau tactică. Fără autodisciplină, este greu să reuşeşti în orice sport. Disciplina îi ajută pe copii să îşi atingă obictivele şi, de ce nu, potenţialul maxim. Majoritatea activităţilor sportive se desfăşoară după anumite reguli, după o anumită ordine, după sancţiuni şi decizii pe care doar un antrenor le poate lua. Prin sport, copilul învaţă să îşi asculte antrenorul şi să îi respecte deciziile şi să coopereze cu ceilalţi colegi, iar aceste abilităţi îi vor fi de mare ajutor pe tot parcursul vieţii.

Importanţa muncii în echipă. Munca în echipă constituie o abilitate fundamentală pe care copilul este bine să o înveţe de la o vârstă fragedă. O echipă nu poate câştiga dacă membrii ei nu cooperează. Iată cum sportul oferă copiilor lecţia importantă de a învăţa cum să lucreze în echipă. Toţi membrii trebuie să se unească pentru a câştiga. Cooperând, copiii vor învăţa să identifice punctele forte şi punctele slabe şi să pună la punct cele mai bune strategii.

Pe lângă toate aceste beneficii prezentate aici, mai există multe altele şi fiecare tip de sport vine cu propriile sale avantaje. O viaţă mai sănătoasă, mai puţine boli, diminuarea stresului, mai multă rezistenţă – acestea sunt doar beneficiile de bază pe care le aduce sportul în viaţa unui copil. Toate aceste beneficii arată doar cât de mult poate învăţa un copil în afara sălii de clasă, motiv pentru care Şcoala Kinderstar a inclus în curriculum trei ore săptămânale de educaţie fizică şi sport. Acasă, părinţii sunt sfătuiţi să limiteze timpul pe care copiii îl petrec efectuând activităţi sedentare, cum ar fi uitatul la televizor sau jocuri pe calculator.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *