La ce să fii atent atunci când te întâlnești prima dată cu avocatul tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă sunteți în căutare de un avocat care oferă servicii de cea mai înaltă calitate pentru a vă reprezenta cazul, cu siguranță aveți deja o listă cu potențiali avocați. Fie că i-ați găsit prin prieteni, cunoștințe, instituții sau organizații, fie că i-ați găsit în mediul online, următorul pas constă în discuția față în față. Dacă vă expuneți nevoile în avans, mulți avocați vor fi dispuși să vă întâlnească fără să vă perceapă nicio taxă pentru a purta o discuție de o jumătate de oră, astfel încât să vă cunoașteți mai bine, să puteți observa felul în care lucrează și să luați o decizie în cunoștință de cauză. Iată, în rândurile următoare, la ce să fiți atenți atunci când vă întâlniți prima dată cu potențialul avocat care v-ar putea reprezenta.

Personalitate. Poate că sună ciudat, însă este bine să vă folosiți intuiția și chiar să acordați o atenție deosebită felului în care vă simțiți în preajma avocatului și să sesizați dacă are loc o chimie plăcută. Indiferent de cât de experimentat și de recomandat este un avocat, dacă simțiți disconfort în preajma lui în timpul primei sau celei de-a doua întâlniri, este posibil să nu se poată lega o relație ideală avocat-client. De aceea este important să vă ascultați intuiția și să aveți încredere în instinctul personal și să căutați un avocat cu care să fiți compatibil. Desigur, experiența și accesibilitatea avocatului nu sunt factori deloc mai prejos.

Comunicare și promptitudine. La primele întâlniri, avocatul poate părea foarte prietenos și amabil, așa că s-ar putea să fiți înclinat să treceți cu vederea un pas foarte important, și anume acela de a-l întreba cum puteți să îl contactați și cât timp va dura să revină cu un telefon sau cu o informație. Din păcate, foarte multe persoane se plâng că nu au putut comunica prea bine cu avocatul care i-a reprezentat. Dacă de fiecare dată când aveți o problemă există o întârziere de câteva zile înainte de a putea vorbi cu avocatul la telefon sau de a stabili o întâlnire, veți pierde timp prețios și, s-ar putea să vă stresați peste măsură. Aproape nimic nu este mai grav pentru un client decât să lase o chestiune juridică în mâinile unui avocat și apoi să treacă săptămâni sau chiar luni fără să se întâmple nimic. Ceea ce vă doriți este un avocat care să lucreze cu responsabilitate pentru a vă reprezenta și să vă ofere răspunsuri și informații cu promptitudine. Indicat este să apelați la un cabinet de avocatură, precum PSBH, care este specializat în mai multe domenii, existând astfel șanse mai mari să primiți informații specializate foarte valoroase pentru rezolvarea problemei cu care vă confruntați.

Dorința de cooperare. Când vă confruntați cu o problemă juridică, aveți nevoie de informații juridice. După cum bine știți, avocații reprezintă sursa principală a acestui tip de informații, dar dacă ați plăti per oră pentru toate informațiile de care aveți nevoie, sunt șanse mari să vă goliți rapid contul bancar. Din fericire, mulți avocați sunt dispuși să colaboreze cu clienții lor pentru a-i ajuta să dobândească o bună cunoaștere a principiilor și procedurilor legale de care au nevoie pentru a face față problemei cu care se confruntă pe cont propriu, cel puțin parțial. Dacă ceea ce doriți este să vă reprezentați pe cont propriu cazul și să apelați la un avocat doar pentru câteva sfaturi și informații, trebuie să vă asigurați că avocatul este deschis la acest tip de colaborare. La fel, dacă demarați o afacere și doriți să vă redactați propriile regulamente sau acorduri comerciale, este bine să vă întrebați avocatul dacă este dispus să vă revizuiască documentele, proiectele și să vă ajute să faceți modificările necesare. Sunt foarte multe cabinete de avocatură care oferă servicii de consultanță și consiliere juridică, venind astfel în ajutorul clienților care au nevoie mai degrabă de sfaturi și informații și mai puțin de reprezentarea propriu-zisă a cazului lor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *