Educație financiară pentru cei mici – 4 activități amuzante prin care copiii învață matematica și ce sunt banii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Jucăriile STEM capătă din ce în ce mai multă popularitate și aproape că se găsesc în camera de joacă a celor mai mulți copii. Știm că aceste jucării îi introduc pe cei mici în lumea științei, tehnologiei, a matematicii și a ingineriei, dar iată că peste 67% dintre părinți consideră că jucăriile axate pe STEM reprezintă principala modalitate prin care le pot oferi micuților o educație financiară pe înțelesul lor.

Prin urmare, dacă doriți ca micuțul să fie un as în ceea ce privește matematica și banii, puteți lua în considerare următoarele sugestii de activități distractive:

Un magazin de joacă. În copilăriile noastre, cu toții pretindeam că avem propriile noastre magazine. În ciuda tuturor jucăriilor sofisticate pe care le găsim în prezent pe rafturile magazinelor, în continuare putem să le sugerăm copiilor noștri să își imagineze că dețin propriul lor magazin. Mai întâi, puteți crea inventarul folosind alimente de jucărie sau chiar consumabile din cămară, stabilind un preț pentru fiecare articol. Alternativ, puteți pune la punct un magazin de piese vestimentare prin expunerea unor haine (articole vestimentare personale mai vechi sau hainele păpușilor) astfel încât „clienții” să le poată vedea. La fel de bine, copilul poate folosi păpuși și jucării de pluș ca personaje și jucării din lemn sau jetoane din jocurile de societate ca marfă. Mai întâi, copilul își poate atribui rolul de client, așa că puteți stabili o anumită sumă de bani pe care să o bugeteze corespunzător pentru a-și cumpăra doar atât cât își permite. Apoi, schimbați rolurile, astfel încât el să fie vânzătorul și să calculeze totalul articolelor pe care „clienții” le aduc în fața casei de marcat. Sunt disponibile case de marcat de jucărie care sunt prevăzute chiar și cu calculatoare funcționale, ceea ce îl ajută pe copil să se familiarizeze deja cu un instrument important de învățare.

Jucării care susțin operațiile matematice. Jucăriile care susțin explorarea practică a matematicii și finanțelor consolidează și mai mult abilitățile matematice și financiare ale copilului. Încercați așadar să expuneți copilul la jucării care îl implică în antrenamente mentale rapide, inclusiv jucării din lemn, puzzle-uri, jocuri de masă și alte instrumente distractive de învățare.

O seară de jocuri. Jocurile de masă oferă posibilitatea de a dezvolta o varietate de abilități fundamentale, inclusiv aritmetica și gestionarea riscurilor financiare. Dată viitoare când veți organiza o seară de jocuri în familie, luați în considerare să aduceți la masă un joc clasic de gestionare a banilor, cum ar fi Monopoly, pentru a exersa abilitățile matematice și financiare ale micuțului.

Transformați pușculița într-un joc. Mulți copii sunt sceptici când vine vorba de a avea propria lor pușculiță sau poate că utilizează pușculița pentru o anumită perioadă de timp, iar după ce folosesc banii economisiți, renunță să mai folosească pușculița. Iată că puteți veni cu tot felul de provocări și recompense astfel încât pușculița să se transforme într-un joc de care copilul să fie entuziasmat. De exemplu, puteți să îi spuneți copilului că îi veți da vineri de două ori mai mulți bani de buzunar dacă toată săptămâna nu va cheltui niciun ban pe lucruri neesențiale (adică sucuri, cipsuri, înghețată, bomboane, și așa mai departe). Sau demonstrați copilului cât de repede poate economisi bani dacă va pune în pușculiță banii care rămân după cumpărături în loc să îi cheltuie pe mărunțișuri, cum ar fi gume sau dulciuri. O altă provocare este aceea de a pune toți banii care îi rămân în pușculiță (banii de buzunar cu care rămâne la finalul unei zile, banii rămași de la cumpărături, banii primiți de la bunica sau de la mătușa), dar să îi numere de abia la finalul lunii, iar până atunci să continue să economisească toți banii.

Abilitățile financiare reprezintă o componentă importantă a domeniului STEM, precum și un element constitutiv al unui viitor confortabil. În calitate de părinți, putem oferi copiilor noștri o educație financiară grozavă pe o cale distractivă. Jocurile și jucăriile au puterea de a implica și de a atrage copii de toate vârstele, sporind interesul lor față de diverse discipline, iar matematica și educația financiară nu sunt excepții.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *