Cum să te asiguri că afacerea ta va avea succes?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când plănuiați să vă demarați propria afacere, știați că drumul spre succes nu era unul tocmai ușor, dar erați determinat și aveați ambiție. Poate că ați perseverat și ați tot perseverat, iar acum mica afacere se bucură de un succes uriaș. Aceasta ar fi varianta cea mai pozitivă dacă ați făcut alegerile corecte pe parcurs. Pe de altă parte, există o multitudine de lucruri care pot lua o întorsătură negativă și să vă expună astfel afacerea la eșec și faliment. Riscul este cu atât mai agresiv cu cât ați luat mai multe decizii nepotrivite.

Atunci când se acumulează consecințele acestor decizii nepotrivite, chiar și cele mai muncite și gândite afaceri riscă să eșueze. Totuși, în lumea afacerilor, greșelile nu sunt greu de identificat, de corectat și nici de prevenit. Iată, așadar, ce puteți face încă de la începutul afacerii pentru a vă asigura că la capătul drumului vă așteaptă succesul:

Colaborați cu un birou de avocatură. Când proprietarii de afaceri au nevoie de ajutor legal, un avocat cu bună reputație este cea mai în măsură persoană să rezolve situațiile care umbresc succesul afacerii. În mod ideal, oamenii de afaceri ar trebui deja să colaboreze cu un avocat încă de la demarea afacerii și să nu aștepte să dea de bucluc pentru a lua legătura cu un birou de avocatură. S-ar putea spune că a colabora în mod regulat cu un avocat cu experiență în domeniul afacerilor este la fel de important ca relațiile cu furnizorii și cu contabilul. Un avocat experimentat poate remedia problemele legale înainte ca acestea să amenințe succesul afacerii.

Puneți la punct un plan de afaceri elaborat. Orice tip de afacere are nevoie de un plan bine gândit și nu doar la început. În mod ideal, ar trebui să întocmiți un plan de afaceri cât mai elaborat la începutul fiecărui an fiscal. Există mai multe resurse online care vă pot ajuta să redactați un plan de afaceri care să vă asigure succesul afacerii și să vă ajute să vă atingeți obiectivele pe termen scurt și pe termen lung.

Respectați chestiunile legale de angajare. Una dintre cele mai mari greșeli legale pe care un proprietar de afacere o poate face constă în nerespectarea chestiunilor legale de angajare. Un simplu pas greșit când vine vorba de lege și vă poate costa întreaga afacere și nu numai. Pe de o parte, este esențial să faceți tot ceea ce vă stă în putință pentru a vă forma o echipă de angajați cu experiență, dar pe de altă parte, la fel de esențial este să respectați legile statului și pe cele federale. Toate documentele trebuie să fie în regulă, începând cu contractele standard de muncă și continuând cu respectarea măsurilor de siguranță în timpul programului de lucru. Un avocat cu experiență în Dreptul Muncii vă poate oferi ajutorul de care aveți nevoie.

Evitați litigiile costisitoare. Uneori, un litigiu poate părea cea mai bună soluție, dar dacă vorbim despre o afacere mică, aflată încă la început de drum, atunci litigiile sunt costisitoare și nu v-ar avantaja cu nimic. Intentarea unui litigiu ar trebui să fie în majoritatea situațiilor ultima soluție. Este, la urma urmei, o opțiune consumatoare de timp și de bani. În schimb, puteți folosi aceste resurse prețioase pentru a pune la punct toate aspectele afacerii și pentru a atrage un număr cât mai mare de clienți. Dacă vă bazați pe un avocat de încredere, acesta vă va sfătui dacă litigiul este cea mai bună opțiune și dacă există o altă soluție care v-ar servi mai bine afacerea. Asta nu înseamnă că litigiul nu este niciodată cea mai bună alegere. Trebuie doar să analizați foarte bine situația în care vă aflați și să colaborați cu avocatul pentru a pune la punct cea mai favorabilă strategie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *