Copii supradotați

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prin definiție, copiii supradotați sunt acei copii care dau dovadă de capacități deosebite, precum capacitate intelectuală, artistică, creativă sau de conducere. Toți acești copii necesită educație, servicii și activități care să sprijine aceste capabilități.

Este adevărat că există diferențe biologice între copilul supradotat și copilul tipic. În primul rând, copilul supradotat prezintă o producție crescută de celule care intensifică activitatea sinaptică. De asemenea, copiii supradotați par să aibă mai mulți neuroni bio-chimici, așa încât aceștia manifestă o gândire mai complexă.

În plus, copiii supradotați au o gândire foarte intuitivă, pot fi mult mai concentrați și pot susține activități intelectuale timp îndelungat. Deseori, copiii supradotați au un model de învățare mai relaxat și mai concentrat, astfel încât înțeleg rapid noile informații și le memorează. Concentrarea, atenția, investigația și cercetarea sunt alte caracteristici care indică că un copil este supradotat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *