Afterschool, bonă, bunici, școală după școală – ce soluție alegi pentru copilul tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea părinților sunt preocupați de cum își va petrece copilul lor ziua după terminarea programului școlar. Nu există prea multe variante la dispoziție, iar în unele cazuri pot fi luate în calcul și mai puține opțiuni. În general, cei mai mulți părinți se gândesc să apeleze la serviciile unei bone, la amabilitatea bunicilor sau la unitățile afterschool. Totuși, soluția salvatoare în cazul celor mai mulți părinți este școala după școală.

La prima vedere, programul școală după școală poate fi o soluție excelentă pentru părinții care nu pot veni după copii la sfârșitul programului școlar. Însă, din ce în ce mai multe studii și cercetări arată faptul că școala după școală poate contribui la succesul elevilor, la dezvoltarea lor socială și emoțională, la evitarea comportamentelor riscante, la îmbunătățirea aptitudinilor școlare, la note mai mari și la promovarea examenelor.

Cât de benefică este școala după școală pentru educația unui copil?

În contextul actual al evaluărilor academice sporite, discuția despre succesul elevilor la școală este frecvent limitată la realizările academice. Cu toate acestea, datele arată că, atunci când examinăm succesul elevilor, este esențial să includem componente precum dezvoltarea socială și prevenirea comportamentelor riscante, precum și realizările academice. Școala după școală joacă un rol critic în această ecuație.

Cele mai multe studii arată că participarea regulată la un program calitativ de școală după școală este asociat cu promovări sigure ale examenelor, cu note mai mari, cu obiceiuri de lucru semnificativ îmbunătățite și cu un comportament general mai cizelat. Nu mai încape îndoială că școala după școală influențează în mod pozitiv elevii în domenii-cheie.

Ce spun cercetările în domeniu despre efectele programului școală după școală?

Studiile concluzionează că programele de tip școală după școală oferă multiple beneficii pentru viața personală, socială și academică a elevilor. Copiii care participă la programul școală după școală se perfecționează în domenii-cheie care susțin succesul elevilor la școală, precum și dezvoltarea socială și emoțională și evitarea comportamentelor riscante. Dezvoltarea socială și emoțională sănătoasă este esențială pentru succesul unui copil, la fel cum sunt abilitățile de interacțiune, de socializare, de colaborare și cooperare, aptitudinile interpersonale, stabilirea obiectivelor și abilitățile de conducere.

Rezultatele pozitive ale dezvoltării elevilor asociate cu programele școală după școală includ: ameliorarea problemelor comportamentale, îmbunătățirea abilităților sociale și de comunicare, îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți, inclusiv cu colegii, profesorii și părinții, creștera implicării în comunitate, o viziune mai amplă asupra lumii, creșterea încrederii în sine și a respectului de sine. Rezultatele evaluărilor programelor care abordează prevenirea comportamentelor riscante prezintă concluzii pozitive, cum ar fi: evitarea consumului de droguri și alcool, scăderea delincvenței și comportamentul violent și cunoașterea sporită a problemelor sexuale și evitarea sarcinii.

Kinderstar organizează programul școală după școală, folosind o serie de tehnici care favorizează succesul studenților, oferind o varietate de activități asociate, dar diferite de programul școlar obișnuit, inclusiv sprijin academic, limbi străine, arte și sport.

În consecință, când elevii se simt conectați, susținuți și în siguranță, este mult mai probabil să facă alegeri sănătoase pentru ei înșiși, inclusiv evitarea comportamentelor riscante. Programul școală după școală oferă copiilor nu numai suport academic, ci și un mediu sigur care poate contribui la dezvoltarea socială și emoțională, critică pentru succesul academic.

În plus, școala după școală oferă elevilor activități esențiale de îmbogățire a cunoștințelor la care altfel nu ar putea avea acces, cum ar fi arta, muzica, culturile lumii și sport, care îi pot motiva și implica în timpul cursurilor școlare obișnuite, ducând la performanțe și succese academice îmbunătățite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *