Impactul violenței asupra copilului

Cercetările și statisticile oficiale raportează o creștere spectaculoasă a violenței în școli în ultimii 30 de ani la nivel mondial, iar România nu face nici ea excepție. Ba, mai mult, se pare că unul din patru elevi de gimnaziu se teme să nu fie atacat sau să devină victimă a […] mai mult »

importanta-educatiei

Importanța educației

De-a lungul timpului educaţia s-a realizat difuz, prin metode mai mult sau mai puţin studiate şi cultivate, bazate pe instinct şi simţiri. Odată cu trecerea timpului, din raţiuni pragmatice şi pentru eficientizare, educaţia a suferit modificări majore, a devenit raţională, structurală şi organizată. Educaţia este orientată spre atingerea unui scop, […] mai mult »

educatia-spartana

Educaţia spartană

Educaţia a luat de-a lungul timpurilor diverse forme, a fost aplicată ţinându-se cont de condiţiile istorice, de contextele sociale, iar hotărâtor în alegerea modului de aplicare a acesteia a fost nivelul de evoluţie al oamenilor. Educaţia aplicată copiilor spartani a fost renumită prin rigorile impuse şi prin metodele aspre aplicate […] mai mult »