Scoala altfel

Şcoala altfel

Conform Ordinului ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice din anul 2016, ”școala altfel” este un program menit să contribuie la dezvoltarea abilităților socio-emoționale a copiilor preșcolari și a elevilor. ”Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive în timpul anului școlar și poate fi planificată în perioada 2 octombrie […] mai mult »

Desene educative

Desene educative

Deși este recomandat de către psihologi ca timpul petrecut în fața televizoarelor să fie cât mai scurt posibil (datorită faptului că afectează vederea copiilor și, conform descoperirilor recente, poate cauza o formă ușoară de autism vizual), sunt situații frecvente în care copiii sunt lăsați să urmărească desene animate câteva minute […] mai mult »

Rolul educatiei in formarea personalitatii

Rolul educaţiei în formarea personalităţii

Educația are un rol foarte important în formarea personalității umane, deoarece cunoștințele dobândite și experiențele trăite de-a lungul timpului contribuie la formarea valorilor sinelui, și anume, a personalității. Procesul de educație începe încă din primii ani de viață, în sânul fmiliei, prin imitarea comportamentelor și a trăirilor umane de către […] mai mult »

Proverbe despre educatie

Proverbe despre educaţie

Proverbele reprezintă vorbe înțelepte, cu substrat moral, de forma unor expresii ușor de memorat. Proverbele și zicătorile sunt apreciate de către copii, în general, deoarece sunt ușor de reținut, unele dintre ele având chiar și rimă, reprezintă un izvor de inteligență și morală populară și pentru că sunt considerate haioase […] mai mult »

Cum gestionezi copiii energici

Energia debordantă a copiilor nu este o noutate –ştiţi cum se spune….nu există copil cuminte…., dar se pare că această caracteristică a devenit emblematică pentru generaţiile ultimei decade. De unde au copiii noştri atât de multă energie şi cum o putem gestiona? E cazul să ne îngrijorăm sau să ne […] mai mult »