Abandonul școlar, o crudă realitate

Din păcate, în ultima vreme, s-a observat că în învățământul românesc, există tendința tot mai accentuată a copiilor de a renunța la școală, din varii motive. Pentru a încerca să vedem care sunt motivele care duc la acest fenomen și ce se poate face, concret, pentru ca acesta să fie […] mai mult »

Dreptul la educație

Peste tot se vorbește despre dreptul tuturor copiilor de a avea parte de educație, dar puțini știu exact ce presupune acest lucru și mai ales, cât de des este încălcat.Mai întâi însă, să ne întoarcem puțin în timp pentru o lecție de istorie. În România, dreptul la educaţie, în sensul […] mai mult »

Codul bunelor maniere pentru copii

   Cea mai importantă și timpurie educație a unui copil are loc în interiorul familiei, de aici și celebra expresie ”cei 7 ani de acasă”. Se spune că în primii 7 ani de viață, cei mici trebuie să învețe regulile elementare care îi vor ajuta să se descurce în societate […] mai mult »

Educatia timpurie

Specialiștii definesc educația timpurie drept perioada în care copilul face primii pași către o dezvoltare armonioasă, această perioadă fiind de obicei de la naștere și până la vârsta de 6-7 ani, atunci când cel mic începe școala. Mai exact, educația timpurie este prima etapă de pregătire pe care copilul o […] mai mult »

Impactul violenței asupra copilului

Cercetările și statisticile oficiale raportează o creștere spectaculoasă a violenței în școli în ultimii 30 de ani la nivel mondial, iar România nu face nici ea excepție. Ba, mai mult, se pare că unul din patru elevi de gimnaziu se teme să nu fie atacat sau să devină victimă a […] mai mult »