Jucăriile educative și rolul lor în viața școlarilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Primii ani de școală vin cu numeroase provocări pentru cei mici. Fie că li se solicită atenția pe o perioadă mai mare de timp față de cum erau obișnuiți, fie că au de îndeplinit diverse sarcini, ei au nevoie de cât mai mult suport din partea familiei pentru a-și dezvolta toate abilitățile de care trebuie să se folosească pentru a reuși să ducă la bun sfârșit toate activitățile, indiferent că vorbim despre cele pe care le fac singuri sau în grupe.

Un sprijin important pentru școlari îl reprezintă jucăriile educative. După o zi de școală odihna este foarte importantă, dar și jocul. Dacă tu, ca părinte, vrei să faci din acest timp dedicat jocului unul cât mai benefic pentru copil, trebuie neapărat să ai un stoc interesant de jucării educative.

Jucării educative pentru toate vârstele

Pe piață există o gamă foarte largă de jucării educative, fiecare potrivite pentru anumite categorii de vârstă, atât pentru cei care fac primii pași în școală, cât și pentru cei mai experiementați. La Art of Play sunt jucării educative pentru toți școlarii, începând de la cei din clasa 0 și până la cei ceva mai mari, 9-12 ani.

În funcție de vârstă și de preferințele copiilor, pot fi alese jucării interesante care să completeze procesul educațional început în orele de program la școală.

Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani, adică cei aflați chiar în primii ani de școală, este important să practice activități care să îi ajute să înțeleagă lucruri de bază, care o să le folosească toată viața. Spre exemplu, pe Art of Play există jocuri cu ajutorul cărora copiii vor învăța într-un mod distractiv cum să citească ora, care sunt părțile corpului uman, să numere sau să învețe despre geografie, continente, țările lumii și multe altele, toate acestea într-un mod cât mai interesant și captivant.

Pe măsură ce grupele de vârstă sunt mai mari, jucăriile educative sunt din ce în ce mai diversificate, tocmai pentru că deja sunt deprinse tot mai multe abilități, inclusiv cititul cursiv, calculul matematic și capacitatea de a asimila un număr mai mare de informații. Părinții pot alege jucării educative care să contribuie la dezvoltarea unui set larg de abilități, cum ar fi: comunicare, concentrare, coordonare mână-ochi, creativitate, gândire analitică, inteligență vizual-spațială, logică, motricitate, percepție vizuală, planificare, viteză de gândire etc. Toate acestea pot fi deprinse sau dezvoltate cu ajutorul unor jucării, cum ar fi puzzleurile, jocuri magnetice, jocuri cu activități, cu litere și multe altele. Dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului se va face cu ușurință, prin joacă, deci într-un mod plăcut și captivant.

Rolul jucăriilor educative în viața școlarilor

Școlarii sunt supuși în fiecare zi la schimbări și la noi provocări care le pun la încercare și sunt menite să le dezvolte diverse abilități. Un sprijin în plus nu strică niciodată, tocmai de aceea jucăriile educative pot fi văzute ca un ajutor din exterior atât pentru părinți și profesori, dar în mod special de cei care beneficiază în mod direct – copiii.

Rolul jucăriilor educative nu este deloc de neglijat, mai ales în primii ani de școală, atunci când principalele abilități care trebuie dezvoltate și cu care trebuie lucrat sunt atenția, concentrarea, asimiliarea de informații. Toate acestea trebuie să se întâmple într-un mod cât mai plăcut, astfel încât cei mici să își dorească să învețe și să nu resimtă oboseală sau stres.

La Art of Play există foarte multe jucării educative care pot contribui la dezvoltarea cognitivă și emoțională a școlarilor și pot să devină atât elemente plăcute, dar și instrumente necesare în procesul educațional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *