Jocuri pentru cei mari și mici, folosind pahare de unică folosință

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când puiul tău începe să descopere lumea din jur, ai face tot ce-ți stă în putință ca acesta să asimileze multe informații, să aibă îndemânare pentru anumite activități, și să nu uităm și de capacitatea acestuia de concentrare.

activitati pahare 1

Picture 1 of 7

Și cum nimeni nu s-a născut învățat, cel mic are nevoie de tine pentru a-l ajuta în dezvoltarea celor de mai sus, iar tu poți să-l înveți foarte multe lucruri doar prin joacă. Dar hai să-ți explicăm puțin.

Cu puțină imaginație și răbdare din partea ta, poți transforma paharele de unică folosință din plastic sau din hârtie în adevărate „jucării”, care să vină în ajutorul micuțului tăi, dezvoltându-i îndemânarea, creativitatea și capacitatea de concentrare. De asemenea, chiar dacă ești puțin reticent la început, vei avea surpriza că te vei distra mai mult decât poți crede dacă îi vei propune puiului tău unul dintre jocurile de mai jos, recomandate atât celor mici (începând cu vârsta de 1 an), cât și celor mai mărișori, care merg la grădiniță sau la școală.

Nu-i așa că nici nu vă imaginați ce jucării minunate pot deveni paharele? V-am spus deja că pe lângă faptul că, utilizate la diverse jocuri, acestea dezvoltă capacitatea de concentrare și îndemânarea, paharele sunt un motiv în plus de a motiva copiii să își dezvolte creativitatea. 

Iată ce jocuri poți face împreună cu copiii, utilizând simplele pahare de unică folosință.

Piramida

Este cel mai ușor joc pentru cei mici, atunci când vine vorba de paharele de unică folosință. Tot ce trebuie să facă aceștia este să aranjeze câteva pahare cu gura în jos, într-un rând (5-7 pahare). Peste acestea e nevoie de alte pahare, aranjate dupa același principiu. În vârf, piramida trebuie să aibă doar un singur pahar. Este un joc extrem de distractiv și motivant pentru copii, în special atunci când sunt doi sau mai mulți, deoarece apare competiția: care va construi mai repede și va reuși să aranjeze paharele unul peste altul pentru a nu se strica piramida.

Turnul

Este un joc potrivit copiilor din jurul vârstei de 1 anișor. Trebuie doar să-i dai copilului mai multe pahare și să-l îndemni să pună paharele unele în altele. Vei observa cât de încântat va fi de noul joc, care îi dezvoltă motrica, iar tu îl vei încuraja, ceea ce va face ca satisfacția lui să fie pe măsură

Aranjarea în rânduri și coloane

Pentru copiii ceva mai mărișori, care știu ce este un rând și o coloană, un joc interesant este acela de a aranja paharele în rânduri și coloane.

Figurile geometrice

Dacă micuții sunt familiarizați deja cu figurile geometrice, propune-le să le construiască folosind paharele de plastic. Vor fi încântați, mai cu seamă dacă le vei aprecia cunoștințele în timp ce vor aranja paharele. În acest fel, copilul își va dezvolta concentrarea asupra unei activități.

Animale colorate

Indicat pentru copii ceva mai mărișori, pentru acest joc ai nevoie de pahare colorate de hârtie, hârtie pentru desenat, sârmă pluşată, pene, lipici, culori tempera, foarfecă.

Dacă nu găseşti pahare colorate de hârtie, poţi folosi unele albe pe care să le pictezi în culoarea animalului pe care vrei să îl faci. De exemplu, galben pentru un pui, verde pentru o broască sau alb pentru un iepuraş sau o pisicuță. Lasă-l să se usuce bine înainte de a începe lucrul. Dintr-o foaie de hârtie, decupează părţile animalului: ochi, gură, nas, urechi şi tot aşa. Lipeşte-le pe pahar. Lipeşte sau leagă sârmă pluşată în partea de sus a paharului, pentru a face puful.

Sunt doar câteva idei, de început. Cu siguranță le ai și tu pe ale tale, așa că nu mai ezita, pornește în ”aventura paharelor”!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *