Jocuri de interior pentru copii și părinți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O altă zi ploioasă sau geroasă? Vă vedem acolo: copii neliniștiți care se agită pe canapea, ceasul bifând mai încet decât de obicei și voi nu mai aveți idei de lucruri de făcut. Ei bine, ai ajuns în locul potrivit. Magazinul online mami.md îți poprune câteva jocuri pe care să le faci cu cei mici în interiorul casei, o gamă largă și diversificată de jocuri  care vor face ca timpul petrecut în casă să fie nu doar unul plăcut, dar și calitativ putând fi regăsită și pe site.

Iată o listă cu jocuri pentru interior:

Puzzle-uri

Exercitați acei mușchi creativi, cognitivi și de rezolvare a problemelor cu un puzzle bun. Puteți folosi un soi cumpărat de la magazin sau să le cereți copiilor să își facă propriile lor puzzle-uri. Puneți-i pe copii să deseneze o imagine pe o bucată robustă de carton sau pe o tablă. Apoi folosiți un creion pentru a contura piesele puzzle-ului direct pe desenul lor. Tăiați bucățile cu o foarfecă bună, amestecați-le și obțineți rezolvare. Jocuri de interior și meșteșuguri într-o singură activitate distractivă!

Jocuri de familie și societate

Cu siguranță sunt cele mai plăcute jocuri deoarece aduc împeună toți membrii familie. În magazinul online  mami.md veți găsi o multitudine de jocuri pe care le puteți face împreună.

Îngheaţă!

Alegeți câteva dintre melodiile preferate ale copiilor voștri și măriți volumul. Cereți-le să danseze până când muzica se oprește. Când se întâmplă, trebuie să înghețe în orice poziție se află – chiar dacă au un picior în sus. Pentru a face jocul mai provocator, cereți copiilor să înghețe în anumite poziții: animale, forme, litere sau chiar posturi de yoga. Copiii mici în special adoră acest joc.

Creați o cutie senzorială

Umpleți o serie de castroane sau cutii mici pline cu diferite obiecte cu diferite texturi –boabe uscate de fasole, paste fierte și răcite, nisip, făină, grâu, tampoane de lână, bucăți de fetru. Pe copilul tău, pune-l să-și treacă mâinile prin recipiente și să descrie ce simte. Apoi provoacă-l să ghicească obiectul.

Categorii

Un jucător afirmă o „categorie”, iar ceilalți jucători se rânduiesc numind pe rând obiectele care aparțin grupului respectiv. Categoria poate fi la fel de largă ca „animale” sau la fel de îngustă ca „tipurile de câini”.

În mod tradițional, un ritm de palme păstrează ritmul, astfel încât jucătorii să nu dureze pentru totdeauna să vină cu un răspuns. Categoria aleasă determină cât de dificil sau ușor este jocul. Jocul continuă până când jucătorii rămân fără idei pentru categorie.

Telefonul fără fir

Un joc vechi, dar  bun: Adunați-vă într-un cerc. Alegeți o frază pentru a șopti în urechea celui de lângă voi – fără repetări. Persoana respectivă îi va șopti ceea ce a auzit persoanei de lângă ei și așa mai departe până când fraza se va întoarce. Pregătește-te să râzi de cât de distorsionat devine. Pentru a face acest lucru mai dificil, redați muzică în fundal.

Jocuri folosind sulul de hârtie igienică

Poate că este cel mai simplu lucru pe care îl putem folosi la un joc în familie, însă hârtia igienică oferă multe posibilități de joacă pentru cei mici alături de cei mari. Puteți construi un catsel, puteți face un om de zăpadă sau diferite personaje, puteți picta cu hârtia igienică. Spor și bunăvoie să aveți!

Jocurile de interior, fie că sunt jocuri clasice pe care toți le-am jucat sau pe care majoritatea le cunoaștem din copilărie, sau fie că sunt jocuri noi cu mai mulți participanți cum ar fi „Monopoly”, „Nu te supăra frate”, Puzzle-uri, Jocuri cu zaruri, toate aduc bucurie și creativitate celor mici , dar și părinților. Iar cel mai mare câștig este timpul petrecut împreună.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *