Educația în natură – vezi care sunt beneficiile pentru copii!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Karin’s Kids Academy a îndrăznit să iasă din tiparele grădinițelor clasice și să propună un curriculum adaptat nevoilor celor mici. Și pentru că orice activitate educativă are nevoie de un mediu optim în care să se desfășoare, grădinița a amenajat cea mai frumoasă curte exterioară din România și din Europa!

Curtea a fost structurată pe zone experiențiale în care copiii se pot dezvolta, dar se pot și distra. Spre exemplu, în curtea exterioară se regăsește zona pentru dezvoltarea limbajului și a comunicării, alături de zona de științe, activități sportive, zona de creație, zona de cunoaștere a mediului înconjurător și zona de dezvoltare personală și socializare. Pentru a o face cât mai atractivă în ochii celor mici, cei de la Karin’s Kids Academy au adus în mijlocul pădurii Băneasa toate elementele importante ale naturii, de la râuri, cascade, tot felul de poduri colorate, tunele misterioase, pomi fructiferi și multe altele, care au un rol important în stimularea tipurilor de inteligență.

Toată această idee îndrăzneață a pornit de la necesitatea celor mici de a petrece cât mai mult timp în natură, respirând aer curat. Având în vedere că cei mici petrec destul de mult timp într-un oraș aglomerat, plin de zgomot și poluare atmosferică, colțul de Rai amenajat în curtea grădiniței este locul perfect pentru a evada și pentru a descoperi o altfel de lume, una mai verde, mai curată, o lume magică, perfectă pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a celor mici.

Studiile au demonstrat faptul că dacă cei mici petrec suficient timp în aer liber, ei vor fi într-o formă fizică mai bună, își vor întări sistemul imunitar, nu vor experimenta situații tensionate, stresante și vor ajunge să își dezvolte o imagine de sine pozitivă, un respect pentru persoana proprie, dar și pentru cei din jurul lor și pentru natură. În plus, activitățile educative în aer liber ajută foarte mult la dezvoltarea optimă a creierului și la dezvoltarea cognitivă a celor mici.

Activitățile educative realizate în mijlocul pădurii vor ajuta și la dezvoltarea abilităților motorii și la dezvoltarea limbajului și a abilităților sociale. Petrecându-și timpul într-un loc în care se simte liber, alături de colegii săi de joacă, cel mic va căpăta experiență în exprimarea ideilor, a sentimentelor și a emoțiilor. El va învăța să socializeze cu cei din jur, atât cu cei de vârsta lui, cât și cu adulții, va învăța să negocieze, să facă compromisuri, dar și să se auto-controleze atunci când este cazul.

Totodată, petrecerea timpului în curtea grădiniței Karin’s Kids Academy va ajuta și la adoptarea mai ușoară a unei alimentații sănătoase și echilibrate, cu fructe și legume proaspete, unele dintre ele îngrijite și culese de cei mici chiar din grădină sau din livadă. Alimentația echilibrată și mișcarea fizică zilnică realizată într-un mediu natural contribuie foarte mult la menținerea unei stări optime de sănătate. Spre exemplu, studiile au demonstrat faptul că în cazul copiilor care petrec mult timp în aer liber, riscul apariției tulburărilor de vedere cum este miopia, este mult mai mic. În plus, cercetătorii susțin faptul că în cazul copiilor care suferă de sindromul ADD sau sindromul deficienței de atenție, natura face minuni.

Dacă vrei ca cel mic să se dezvolte sănătos, într-un mediu natural unic, nu ezita să apelezi la grădinița din mijlocul pădurii Băneasa – Karin’s Kids Academy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *