Cum să crești un copil într-o lume digitală?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Că vrem sau nu să recunoaștem, trăim într-o lume în care digitalul a preluat controlul. Prin urmare, creșterea unui copil într-o societate atât de integrată din punct de vedere tehnologic nu va fi un proces prea simplu. În calitate de părinți, va trebui să acordați o atenție sporită unei varietăți de factori pentru a vă crește copiii în mod responsabil și în deplină siguranță, pe măsură ce vor intra în contact cu o rețea globală în continuă evoluție.

Iată, în rândurile următoare, cu ce sfaturi îi întâmpină specialiștii pe părinții care au probleme în a gestiona creșterea copilului în raport cu lumea digitală:

Controlați accesul copiilor la conținutul online. În primul rând, trebuie menționat faptul că nu există absolut nicio regulă stabilită când vine vorba de creșterea unui copil într-o lume digitală. Chiar dacă tehnologia continuă să se extindă și să evolueze, cei mici vor experimenta același ciclu de dezvoltare ca și părinții. Totuși, apariția Internetului a creat o vastă rețea globală care are potențialul de a modifica dramatic procesul de dezvoltare a acestora. Devine obligatoriu ca părinții să controleze accesul copiilor lor la conținutul online și să cunoască acele persoane cu care copiii interacționează folosind platforme precum rețelele de socializare. Controalele parentale pe computere, telefoane și alte dispozitive sunt și ele obligatorii. De asemenea, părinților li se recomandă să poarte discuții periodice cu copiii lor despre utilizarea sigură a Internetului, despre ce conținut pot vizualiza, despre cum să interacționeze în mediul online și despre pericolele care însoțesc divulgarea informațiilor private.

Implementați reguli. Depinde de părinți să folosească cunoștințele și experiența pe care le-au acumulat din propriile practici de utilizare a Internetului pentru a-și îndruma copilul în direcția corectă. Nu este indicat să vă abțineți nici când vine vorba de implementarea unor reguli. În general, tot ceea ce părinții trebuie să facă este să prezinte câteva practici și orientări referitor la ce pot face copiii lor la calculator, la ce au voie să se uite și dacă pot sau nu să joace jocuri online. Desigur, va trebui să adaptați aceste reguli pe măsură ce copilul se dezvoltă și începe să descopere noi platforme online. Atât timp cât vă concentrați pe o abordare esențială asupra practicilor de utilizare a Internetului și protejarea informațiilor private, veți putea face față provocărilor lumii digitale.

Mențineți echilibrul între lumea reală și lumea digitală. Lumea virtuală se extinde într-un ritm semnificativ și cu toții vom continua să fim expuși la o varietate de tehnologii sofisticate. Studii recente au identificat că modalitățile în care copiii se joacă s-au schimbat radical odată cu apariția acestor noi tehnologii. În cazul multor copii, cercul lor de prieteni s-a transformat din fizic în virtual. În calitate de părinți, aveți sarcina de a menține echilibrul perfect între aceste două opțiuni. Pe lângă controlarea activității copilului la calculator și modul în care folosește Internetul, nu uitați cât de important este factorul social în viața copilului. În prezent, există foarte multe locuri de joacă unde copiii se pot distra, pot forma echipe și pot relaționa, fiind atent supravegheați. Pentru a fi siguri că cel mic nu este privat de lumea reală, veți găsi un loc de joacă în Pipera unde copilul nu se va revolta deloc că îi luați tableta din mâini sau că îl smulgeți din fața calculatorului.

În cele din urmă, nu uitați că cei mici își consideră părinții drept modele de urmat. Prin urmare, sunteți un exemplu și trebuie să îi arătați copilului cum se folosește Internetul în mod sigur și responsabil în lumea modernă și de ce este important să fie cât mai ancorat în lumea reală și să își formeze aici relații de prietenie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *