Cele mai interesante jucării educative pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știm că de multe ori ești în pană de idei în ceea ce privește timpul liber al copilului tău. Din fericire, în prezent există o gamă largă de jucării educative din care poți alege fără probleme, jucării disponibile la câteva click-uri distanță.

Un magazin online foarte căutat și apreciat este Mami.md, magazin unde găsești sute de produse pentru toate vârstele și toate preferințele.

Dar, înainte de a da exemple de jucării care cu siguranță vor fi pe placul copilului tău, să ne reamintim beneficiile jucăriilor și a jocurilor educative. Astfel de produse nu numai că îl vor ajuta pe cel mic să își ocupe timpul liber cu activități utile, dar contribuie și la dezvoltarea inteligenței, a perspicacității și îl vor ajuta să se dezvolte multilateral. E important ca aceste jucării și jocuri educative să fie atractive – atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al activității care trebuie să fie desfășurată de copii. De asemenea, jocurile de grup sunt foarte indicate încă de la vârste fragede pentru dezvoltarea spiritului de echipă, empatie și solidaritate, dar și pentru a avea parte de activități în familie care să creeze conexiuni puternice.

foto: Mami.md

În magazinul online Mami.md găsești peste două sute de produse din categoria jucării educative, potrivite pentru mai multe categorii de vârstă. Pentru dezvoltarea memoriei și pentru a învăța să facă tot felul de conexiuni între imagini, culori și forme există numeroase tipuri de cărți de joc cu personajele preferate.

Învățarea alfabetului poate să devină o activitate extrem de plăcută dacă apelezi la jocurile pline de culori care îi ajută pe cei mici să descopere literele. În aceeași ordine de idei, dezvoltarea vocabularului poate să se desfășoare mult mai ușor cu sprijinul animăluțelor vorbitoare din pluș. Aici poți să colaborezi cu copilul și să descoperi care sunt animalele lui preferate pentru a face din această jucărie un însoțitor permanent care să îl ajute să învețe cât mai multe cuvinte.

Clasicul joc de lego poate să fie înlocuit cudiverse cuburi care ilustrează desenele sau personajele preferate. Aceste jocuri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare.

În plus, există numeroase jocuri prin care copiii învață formele geometrice și descoperă alte informații care îi ajută în viața de zi cu zi și îi pregătesc pentru lecțiile de la școală, dar și pentru înțelegerea mediului înconjurător.

Jocurile clasice de puzzle, cărți și multe altele asemenea pot fi păstrate în rutina celor mici, dar vestea bună este că în prezent avem la dispoziție jocuri îmbunătățite, care îi atrag pe copii prin personajele pe care le ilustrează, fie din desenele animate preferate, fie eroi cunoscuți și la modă. Există o plajă largă de unde putem alege, important este să cunoaștem afinitățile și dorințele copiilor pentru a le satisface curiozitatea și plăcerile.

Este foarte simplu să captăm atenția copiilor și să îi facem interesați de activități educative, bineînțeles mascate sub forma unor jocuri individuale sau de echipă. Părinții trebuie să fie implicați și să aibă răbdare să caute jocurile cele mai interesante și mai potrivite pentru copiii lor, astfel încât să îi ajute în procesul de creștere, dezvoltare și asimilare a informațiilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *