Avantajele cărților digitale: lectura clasică vs. lectura modernă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru o bună parte din populație, lectura este un mod de viață. Foarte mulți oameni nu lasă să treacă o zi fără să citească măcar câteva pagini dintr-o carte. Perspectivele pe care le deschide lectura sunt nenumărate: contribuie la îmbunătățirea vocabularului, dezvoltă imaginația și creativitatea și capacitățile intelectuale ale cititorului – în general.

Lectura ar trebui să reprezinte o parte din rutina zilnică a fiecărui om, imediat după ce învață să citească. Mai ales la vârste fragede, este foarte ușor de indus ideea că cititul este necesar și, în același timp, plăcut.

Cărțile digitale câștigă tot mai mult teren în prezent, asta și datorită faptului că cei mai mulți dintre noi ne-am obișnuit să stocăm orice tip de informații pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Din economia de spațiu, multe persoane preferă să citească pe acest tip de suporturi.

Care sunt avantajele cărților digitale?

În primul rând, un avantaj este acela că avem acces rapid la întreg conținutul unei cărți datorită internetului. Aceste cărți digitale pot conține și elemente interactive pentru sporirea gradului de înțelegere a mesajului – asta mai ales în cazul în care vorbim despre diverse tipuri de manuale.

Sunt și foarte ușor de folosit, indiferent că le accesăm prin intermediul unui smartphone, de pe tabletă sau laptop. Navigarea este facilă, iar interfața este intuitivă și prietenoasă.

Un alt avantaj pe care îl au aceste cărți digitale este economia de hârtie pe care reușim să o facem editând cărți în format electronic. De asemenea, fiind stocate în memoria telefonului sau a altui tip de device, nu ocupă spațiu și devin ușor portabile.

Dacă trebuie să călătorești, cărțile digitale sunt foarte la îndemână pentru că nu îți îngreunează bagajul deloc, asemeni cărților clasice. Poți avea sute de cărți în propria ta bilbiotecă de la purtător, acestea fiind sub forma unor fișiere digitale.

Cu ajutorul internetului ai acces la autori, edituri și titluri în toate limbile, din orice domeniu dorești. Același lucru se aplică și în cazul cursurilor sau a manualelor, fiindu-ți foarte ușor să te documentezi cu privire la un subiect indiferent de locul în care te afli.

Lectura te teleportează într-un alt univers, te ajută să îți deschizi orizonturile și să treci bariere pe care nu le-ai putea trece într-un alt mod. Lectura clasică sau cea modernă, făcută cu ajutorul cărților digitale, are același rol: de a-ți dezvolta capacitățile intelectuale pentru a fi o persoană creativă, un bun comunicator și pentru a dobândi multiple calități.

Importanța cititului este enormă în lumea în care trăim deoarece majoritatea acțiunilor noastre se bazează pe relații interumane, pe interacțiune. Exprimarea corectă, cunoștințele vaste în mai multe domenii și latura creativă dezvoltată ne pot ajuta în fiecare zi, fie că vorbim despre prezența la un interviu pentru a obține un loc de muncă, discursuri în public sau pur și simplu ieșiri între prieteni, unde e important să ai o prezență cât mai plăcută.

Cititul trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, ceea ce citești fiind mai puțin important. Fie că vrei să te documentezi asupra unui subiect în mod special sau pur și simplu să te relaxezi, lectura este metoda perfectă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *