4 modalități minunate prin care copilul tău poate învăța limba franceză

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea persoanelor asociază învățarea unei limbi străine cu tot felul de manuale, cărți, dicționare, foi, notițe și evaluări. Totuși, copiii nu au nevoie de toate aceste instrumente pentru a învăța o limbă străină. Mai ales dacă se află la o vârstă fragedă, copilul va învăța mai mult din mers.

Totuși, dacă vă doriți ca cel mic să învețe limba franceză cât mai temeinic cu putință, există o serie de modalități prin care puteți să îi veniți în ajutor. Este bine de știut că există numeroase materiale educaționale cu ajutorul cărora copiii pot învăța limba franceză într-un mod atrăgător și distractiv. Puteți apela la o multitudine de jocuri online, cărți de povești, cântece, desene animate și filme care îi vor capta atenția și îl vor ajuta să își dezvolte cunoștințele lingvistice.

Iată mai jos câteva opțiuni eficiente și distractive care îl vor ajuta pe copilul dumneavoastră să învețe rapid și fără efort limba franceză:

Numiți alimentele în limba franceză

Indiferent că sunteți ori nu părinți vorbitori de limbă franceză, puteți introduce limba franceză acasă spunând în limba franceză denumirile alimentelor. Este un început foarte bun dacă și dumneavoastră, în calitate de părinte, doriți să învățați alături de cel mic limba franceză. Consultați un dicționar și aflați cum se numesc principalele alimente pe care le consumați zi de zi. Totodată, este calea cea mai simplă prin care cel mic va învăța unele dintre cele mai uzuale cuvinte. Exemple: lait (lapte), confiture (dulceață), jus (suc), beurre (unt), dar și le petit déjeuner (mic dejun) sau la cuillère (lingura).

Învățați bunele maniere în limba franceză

Printre primele cuvinte pe care copiii le învață în limba maternă sunt cele asociate cu bunele maniere. Iată, deci, o altă modalitate simplă prin care cel mic poate învăța o serie de cuvinte populare în limba franceză. Sugerați copilului să înceapă să utilizeze merci (mulțumesc), s’il te plaît (te rog) și de rien (cu plăcere) în conversațiile de zi cu zi. La fel ca în cazul denumirilor alimentelor, și această serie de cuvinte se poate găsi rapid în mediul online sau în orice carte pentru copii.

Etichetați obiectele din casă

Aceasta este o metodă de învățare încercată deja de nenumărate familii care s-au bucurat de un mare succes. Trebuie doar să achiziționați autocolante, post-its sau stickere de la o librărie și să căutați termenii în limba franceză pentru cele mai multe obiecte din casă. În acest fel, copilul va învăța vocabularul francez într-un mod natural și în context, spre deosebire de memorarea forțată a unor lungi liste cu tot felul de cuvinte.

Înscrieți copilul la o grădiniță cu predare în limbă franceză

Aceasta este o modalitate sigură prin care copilul va învăța limba franceză într-un mod corect și într-un ritm constant. Este, totodată, o modalitate potrivită pentru părinții nevorbitori de limbă franceză și pentru cei care nu au timp să pună în aplicare metodele descrise mai sus. O grădiniță franceză va pune la dispoziția copilului o serie de instrumente relevante și un plan elaborat prin care cel mic va reuși să stăpânească limba franceză cât mai curând. Sunt, desigur, și cursuri online de limbă franceză, însă marele dezavantaj al acestor cursuri este oportunitatea redusă de practică verbală.

În cele din urmă, rețineți că fiecare copil este diferit și receptiv la abordări variate, așa că încercați câteva dintre aceste metode sau rotiți-le în funcție de nevoile personale și de ceea ce constatați pe parcursul acestei plonjări în limba și cultura franceză.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *