2 aspecte principale care te vor convinge cât de importante sunt jucăriile educative pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În întreaga lume, studiile privind obezitatea în copilărie reprezintă un motiv sever de îngrijorare. Obezitatea la vârste fragede este o epidemie care continuă să se răspândească. Se poate vorbi despre mai mulţi factori care contribuie la apariţia şi extinderea acestui fenomen, dar unul dintre cei mai importanţi factori are legătură cu sedentarismul.

Poate multora li se va părea incredibil că cei mici sunt sedentari, dar acesta este principalul motiv care conduce la obezitate. În loc să alerge, să se ascundă, să se plimbe în natură, să se implice în tot felul de activităţi solicitante fizic, tot mai mulţi copiii sunt inactivi. Dar ce anume îi determină să stea în loc? În general, absenţa jocurilor şi jucăriilor care implică activitate fizică.

Jocurile digitale afectează negativ capacitatea fizică a copiilor

Într-o epocă în care cele mai multe şcoli au redus programul de sport şi educaţie fizică, iar timpul petrecut în aer liber şi jocurile în aer liber au devenit tot mai restricţionate, joaca acasă este din ce în ce mai importantă. Totuşi, în cazul multor copii, joaca acasă înseamnă jocuri pe calculator. La rândul lor, jocurile pe calculator reprezintă un alt factor care a contribuit la declanşarea fenomenului de obezitate la copii.

Majoritatea jocurilor digitale implică sedentarism şi oferă şanse foarte mici de mişcare. Pe de altă parte, atunci când copiii se joacă cu jucării educative, sunt mult mai activi fizici. Chiar şi atunci când construiesc un puzzle, se mişcă, caută piese, se învârt în jurul jocului pentru a găsi compatibilitatea între piese. Iată cum un simplu puzzle – de altfel, un joc static – implică mai multă mişcare decât statul pe scaun în faţa calculatorului sau statul pe canapea cu o tabletă în mână.

Totuşi, există o gamă amplă de jucării educative, clasificate în funcţie de vârsta copilului, de etapa de dezvoltare în care se află, de interesele şi abilităţile sale. Puteţi opta pentru jucării educative pentru joaca în casă, dar pe timp de vară, jucăriile de exterior, care implică activitate fizică, sunt cele mai recomandate.

Jucăriile educative au preţuri accesibile

Spre deosebire de jocurile digitale şi toate dispozitivele electronice, jucăriile educative sunt cu mult mai puţin costisitoare. Mai trebuie să ţineţi cont şi de faptul că tehnologia se schimbă cu viteza luminii şi, nici bine nu cumpăraţi ceva, şi deja este demodat, deja a apărut altceva şi mai sofisticat şi mai modern, cu şi mai multe funcţii. Puteţi avea surpriza ca cel mic să se plictisească de un sistem de joc foarte scump după nici două săptămâni de la achiziţionare.

Unele dintre cele mai iubite jucării care au încântat multe generaţii sunt foarte ieftine. Bilele colorate, puzzle-urile, LEGO, lutul, plastilina sunt toate jucării educative care vor oferi copilului o experienţă de învăţare, dar şi distracţie. Multe jucării educative, în special cele din lemn, însoţesc copilul pe toată perioada copilăriei şi nici măcar nu costă sume exorbitante de bani. În schimb, jocurile electronice şi echipamentele pot costa sume uriaşe de bani şi sunt rapid eliminate în favoarea celor mai noi şi mai avansate tehnologii de pe piaţă.

Concluzionând, jucăriile educative reprezintă cea mai sigură metodă pentru prevenirea obezităţii, dar şi cea mai chibzuită investiţie financiară. O simplă jucărie, realizată din cele mai sigure materială şi concepută în aşa fel încât să atragă, să menţină atenţia şi să nu plictisească poate înseamna cheia pentru o copilărie fericită şi sănătoasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *